Atabarı'nda kayak heyecanı başladı

Artvin'de birkaç gündür etkisini gösteren kar yağışının akabinde 2 bin 200 rakıma sahip Mersivan Dağı'nda yer alan Atabarı Kayak Merkezi'nde kayak sezonuna başlandı.

SEYAHAT 09.01.2023, 00:35 10.01.2023, 09:25
Atabarı'nda kayak heyecanı başladı

Artvin Gençlik ve Spor Müdürlüğü çatısı altında 2009 senesinden bu yana hizmet veren kayak merkezinde, kar kalınlığının 40 santimetreyi ulaşmasıyla birlikte pistler kayak için uygun duruma getirilerek teleski ve telesiyejin kontrol ve bakımları gerçekleştirildi. 

Zorluk derecelerine göre iki pistten oluşan, 159 metrelik teleski ve 595 metre telesiyej bulunan merkez, yeni sezonun ilk ziyaretçilerini ağırlamaya da başladı.



"Pistlerimizin uzunluğu 1.300 metre"


Artvin Gençlik ve Spor Müdürlüğü Spor Hizmetleri Şube Müdürü Mehmet Başköylü, basın mensuplarına, beklenen kar kalitesine ulaşılmasıyla birlikte tesislerde kayak sezonuna başlandığını ifade etti. 

Tesisin birbiriyle bağlantısı olan toplam 1.300 metre uzunluğunda iki pistten meydana geldiğini kaydeden Başköylü, "Teleski ve telesiyej sistemiyle de bölgede kayak tutkunlarına hizmet sunuyoruz. Telesiyej sistemi yurttaşlarımızı zirve noktaya dek ulaştırmakta. Pistimiz ülkemizdeki bazı pistlere oranla daha kısa görünebilir fakat her seviyede kayak tutkununa hitap edecek bir şekilde dizayn edildi." diye konuştu.



"Bölgenin kalbi burada atıyor"


Başköylü, doğal yapısı ve konumuyla bölgenin en önemli kayak merkezlerinden biri olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Doğası eşsiz, ulaşım kolay. Orman bölgesinin içerisinde kayak olanağı sunuyor. Kar kalitemizin de çok iyi olması burayı tercih edilir konuma getiriyor. Hava sıcaklığı da çok azalmadığından ekipman yönünden de pek problem yaşamıyoruz. Sis, fırtına gibi olumsuzluklara az rastlıyoruz. İş güvenliği ve insan sağlığını ön planda tutuyoruz ve kış turizmini burada yaşatmaya çabalıyoruz. Kış turizminde kentimizin ve çevredeki kentlerin kalbi burada atıyor."

Mehmet Başköylü, 2022'de tesiste 12 bin kişiyi konuk ettiklerini, bu yıl sayıyı 16-17 bine yükseltmeyi hedeflediklerini sözlerine ilave etti.

Yorumlar (0)