Ankaralılara müjde: Hafta sonu için gidilebilecek Ankara'ya yakın yerler

Ankara'da yaşıyorsanız ve hafta sonu için küçük bir kaçamak yapmak istiyorsanız çok da uzağa gitmenize gerek yok. Ankara'ya oldukça yakın ve sunduğu güzelliklerle huzurlu bir hafta sonu geçirmenizi sağlayacak yerleri derledik.

SEYAHAT 22.11.2019, 16:18 22.11.2019, 16:26
Ankaralılara müjde: Hafta sonu için gidilebilecek Ankara'ya yakın yerler

Ankara'da yaşıyorsanız, hafta sonları biraz yeşille buluşmak, denize gidip huzur bulmanız gerektiği anlamına gelir. Her Ankara sakini, Ankara'da deniz olmamasından en az bir kez şikayet etmiştir. Aslında Ankara çevresinde oldukça güzel ve ailecek ya da arkadaşlarla gidilecek birçok lokasyon var. Elbette birçoğunu duymuşsunuzdur ama biz bir kere daha ne kadar yakın ve güzel olduklarını hatırlatalım istedik.

Amasra

Bu küçük ama büyüleyici kasabada, Türkiye'nin sunduğu en popüler sahil yerlerinden birinde kendinizi bulacaksınız. Bu sahil kasabasında, hiçbir zaman sezon dışı diye bir şey yoktur ve ziyaretçiler, sunduğu eşsiz manzarayı izlemek ve bölgenin renk yelpazesini keşfetmek için yıl boyunca seyahat ederler. İlk kar, Amasra'nın zeminini süslediği zaman ise sizlere kış kaçamağı sunan bir harikalar diyarına dönüşür.

Abant 

Bir başka popüler ve rahatlatıcı lokasyon ise Abant’tır. Ziyaretçilere doğada mükemmel bir günün tadını çıkarmak için birçok fırsat sunan Abant Gölü, her mevsim oldukça büyüleyici. Piknik, kamp, balık tutma, yürüyüş, binicilik ve bisiklet gibi birçok aktiviteyi gönlünüzce yapabilirsiniz. Gölün etrafında yürüyüş yapmak, özellikle çevredeki çam ormanlarının kar örtüsü ile kaplandığı ve gölün donduğu kış aylarında güzel anları yakalamak için birebirdir. Yaz ayları, park alanının endemik türlerini keşfetmek için ideal bir zamandır;özellikle ilkbahar zamanı, göldeki sarı ve beyaz lotus çiçeklerinin açmasını yakından görebilirsiniz.

Elmadağ

Ankara'nın ilçelerinden Elmadağ, Ankara'nın en yakın kaçış lokasyonudur. Elmadağ kayak alanı, Elmadağ'ın kuzey yamacında, Ankara'nın sadece 17 km güneydoğusunda yer almaktadır. Kışın merkezde kış sporları ile vakit geçirebilir, ilkbahar ve yaz aylarında doğa yürüyüşleri ile keyifli vakit geçirebilirsiniz.

Eskişehir

Eskişehir'in gözde mekanları arasında bir Arkeoloji Müzesi,Kurşunlu Külliyesi adı verilen güzel bir Osmanlı cami kompleksi, Porsuk Çayı, büyük bir pazar ve Odunpazarı adı verilen eski Osmanlı evlerinden oluşan bir mahalle bulunmaktadır. Gittikçe güzelleşen Eskişehir, sizlere yurtdışına seyahat ettiğinizi hissettirecektir.

Beypazarı

İnözü Vadisi'nin yukarısında yer alan bu Osmanlı kasabası, Ankaralının haftasonu kaçamağı için uygun bir lokasyon haline geldi. Bu kasaba, 3000'den fazla Osmanlı evi, 500'ün üzerinde yapının ve yaklaşık 30 sokağın restore edildiği tepedeki eski mahalledeki dar sokakları kapsamaktadır. Bakırcıların ve marangozların hala aktif olarak faaliyet gösterdiği bu kasabanın içindeki 200 yıllık pazar ise Beypazarı'nın İpek Yolu'ndaki konumunu hatırlıyor.

Göynük

Göynük, Türkiye'nin Karadeniz bölgesinin Bolu ilinde bulunan pastoral bir şehirdir ve son yıllarda kentin karmaşasından kaçmak isteyen gezginler için popüler bir destinasyon haline geldi. Lezzetli yemekleri, yerel pazarları, el sanatları, geleneksel evleri ve dar sokakları ile Göynük sizi hafta sonu tatilinizin keyfini çıkarmaya davet ediyor.

Yedigöller

Yedigöller Milli Parkı,yerli halk için bir vaha, ilk kez gelenler ise güzelliğiyle şok eden bir park. Park sahip olduğu kayın, meşe, maun, kızılağaç, karaağaç, köknar ağaçları ile yeryüzünde bir cennet gibidir. Gittiğinizde sizi çevreleyen bu ağaçların, göllerin ve temiz havanın tadını çıkaracaksınız.

Sapanca-Maşukiye

Sapanca’ya gittiğinizde İlk durağınız ünlü Sapanca gölünü ziyaret etmek olacaktır. Göl kenarında güzel bir yürüyüş yapabilir veya su bisikletiyle gölün tadını çıkarabilirsiniz. Sapanca Gölü'nün güney kesiminde yer alan ve doğası ile oldukça ünlü olan Maşukiye’ye de uğramayı ihmal etmeyiniz. Organik lezzetlerin de tadına bakmak isterseniz Maşukiye köyüne de uğrayabilirsiniz.

Yorumlar (0)