"Vuhan" denilen Ankara'da son durum!

Ankara Valisi Vasip Şahin, "Vuhan" olarak nitelendirilen şehirde yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış hızının yavaşladığını ifade etti. 

SAĞLIK 23.09.2020, 14:15
"Vuhan" denilen Ankara'da son durum!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının çok fazla olduğunu bildirmişti. Hayat Eve Sığar (HES) uygulamasına bakan kişiler, başkente ait haritanın kıpkırmızı olduğunu görmüş, bunun üzerine Ankara'yı "Vuhan"a benzetmişlerdi. 

Ankara Valisi Vasip Şahin, maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına artık daha fazla dikkat edildiğini belirterek, başkentlilere teşekkür etti.

Vali Şahin, söz konusu dikkatin sonuçlarının da ortada olduğuna dikkat çekerek, Ankara'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının artış hızının yavaşladığını kaydetti.

"Denetim ekipleri görev başında"

Şahin, vatandaşların gösterdiği hassasiyetin sahaya olumlu düzeyde yansıdığını söyledi. Bu konuda biraz daha sabırlı olunması gerektiğini aktaran Şahin, denetim ekiplerinin görev başında olduğunu belirtti.

Ankara'da 7 bin 500 kişiden meydana gelen bir denetim ekibinin bulunduğunu aktaran Şahin, kalabalık halde bulunulan tüm yerlerde denetim gerçekleştirildiğini söyledi.

"570 filyasyon ekibi var"

Şahin, Ankara'da 570 filyasyon ekibinin görev yaptığını ve söz konusu ekiplerde 2 bin kişinin yer aldığını kaydederek, bir süredir karantinayı delen kişilerin yurtlara yerleştirildiklerini ifade etti.

"İkameti olmayanlar da kalıyor"

Başkentte karantinayı delen kişiler için bir yurt belirlendiğine dikkat çeken Şahin, bu yurtta aynı zamanda şantiyede çalışan ancak ikameti bulunmayan yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları ile temaslı kişilerin de kaldıklarını belirtti. 

Şahin, söz konusu yurtta 86 vatandaşın kaldığını ve söz konusu vatandaşların tüm gereksinimlerinin karşılandığını kaydederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadelenin hep beraber kazanılacağına dikkat çekti. 

"Sağlık çalışanlarına saygı gösterilmeli"

Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık çalışanlarına yönelik saldırı girişimine değinen Şahin, bu girişimi kınadığını söyledi.

Şahin, sağlık çalışanlarının büyük bir fedakârlık gösterdiklerini belirterek, onlara saygı gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

"Fiziki bir durum olmadı"

Hastanede gerçekleşen bir ölüm sebebiyle anlık bir tepkinin buna yol açtığını aktaran Şahin, fiziki bir durum olmadan saldırının engellendiğini aktardı.

Şahin, saldırı girişiminin mutlaka kınanması gerektiğini kaydederek, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığını ve sorumlular hakkında işlemlerin sürdüğünü ekledi. 

Yorumlar (0)