Türkiye’den yola çıkan Covid-19 aşıları Bosna Hersek’e ulaştı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından 16 Mart 2021 tarihinde sözü verilen Covid-19 aşıları, Bosna Hersek’e ulaştı. Bosna Hersek Güvenlik Bakanı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ve Türk halkına teşekkürlerini iletti. 

SAĞLIK 28.03.2021, 14:58 29.03.2021, 11:06
Türkiye’den yola çıkan Covid-19 aşıları Bosna Hersek’e ulaştı 

Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi üyeleri tarafından 16 Mart 2021’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve heyetine ziyaret düzenlenmişti. Ankara’da yapılan ziyarette görüşülen konulardan biri de Covid-19 aşıları idi. Erdoğan, 30 bin Sinovac aşısının Bosna Hersek’e gönderileceğine dair söz vermişti.

Verilen söz kapsamında aşılarla birlikte yola çıkan Türk ambulans uçağı, bugün Türkiye saati ile öğle saatlerinde Bosna Hersek’e ulaştı. Uluslararası Saraybosna Havalimanı’na inen ambulans uçaktaki aşılar, Bosna Hersek Güvenlik Bakanlığı görevlilerine teslim edildi.



Havalimanında basın toplantısı yapıldı

Güvenlik Bakanı Selmo Cikotic, aşıların alınmasından sonra havalimanında bir basın toplantısı düzenledi. Cikotic toplantıda, başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere tüm Türk halkına “her zaman olduğu gibi bugün de yanımızda oldukları için” teşekkür ederiz ifadeleri kullanıldı.

Güvenlik Bakanı’nın ardından konuşan Devlet Başkanlığı Konseyi Başkan Danışmanı, ülkedeki sağlık sisteminin zor bir dönemden geçtiğini ve bu dönemde yapılan her türlü desteğin çok önemli olduğunu vurguladı. “Türkiye’ye, sağladığı destek için teşekkür ederiz.” ifadeleri kullanıldı.



Bosna Hersek, kitlesel aşılamada geç kaldı

Sağlık ve ekonomi sisteminde meydana gelen aksamalar sebebiyle yeterince aşıya ulaşamayan ve bu sebeple de kitlesel aşılamada geç kalan Bosna Hersek’te şimdiye kadar yalnızca 162 bin 32 kişide Covid-19 tespit edilirken 6 bin 220 kişi hayatını kaybetti. Bosna Hersek’in güncel nüfusu ise 3,5 milyon. 

Yorumlar (0)