Tüm hastaneler doldu mu? Açıklama geldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, dün sosyal medyada dolaşıma sokulan ve tüm ülkeye yayılan "tüm hastaneler dolu" iddialarını yalanladı.

SAĞLIK 06.08.2020, 10:24
Tüm hastaneler doldu mu? Açıklama geldi

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını sebebiyle hastaneleri dolu olan bir kentin olmadığını, dahası Türkiye genelinde kapasitesi tamamen dolu olan bir hastane bulunmadığını belirterek, "İddialar asılsızdır." uyarısında bulundu.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

"Bu asılsız iddiaların sahipleri, hastaneler doluymuş gibi tedbir alsın. İddiaların topluma belki bu şekilde yararı olur."

Ne olmuştu?

Dün sosyal medya üzerinden dolaşıma sokulan ve WhatsApp üzerinden de hızla yayılan kayıtlarda kendini sağlık çalışanı olarak tanıtan kişiler, hastanelerde yatak kalmadığını, tüm hastanelerin dolu olduğunu, sağlık çalışanlarının gücünün kalmadığını ve sabırlarının tükendiğini, açıklanan koronavirüs tablosunun gerçeği yansıtmadığını, vaka sayılarının açıklanandan onlarca kat fazla olduğunu, can kayıplarının büyük bölümünün farklı ölüm gösterildiğini iddia ediyorlardı.

WhatsApp üzerinden yayılan ses kayıtlarında kendini sağlık çalışanı olarak tanıtan kişiler benzeri iddialarda bulunuyorlardı.

Sahillerin açılması ve düğünlere izin verilmesi gibi serbestliklerden sonra ortaya çıkan görüntüler kaygı yaratmıştı.

Sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarının hiçe sayıldığı son günlerde ortaya çıkan ses kayıtlarının "korku salarak toplumu kurallara uymaya teşvik" amaçlı hazırlanmış olabileceği de değerlendiriliyor.

Yorumlar (0)