Şok iddia: İşte koronavirüsün yayıldığı yer!

Çin'in Hubey eyaletinde bulunan Vuhan şehinde bir deniz ürünleri pazarında ortaya çıkan ve yüzlerce can kaybına sebep olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını dünyaya yayılmaya devam ediyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını hakkında şok eden bir iddia ortaya atıldı. Bilim adamları, ölümcül virüsün Vuhan şehir merkezinden 300 metre ötedeki araştırma laboratuvarında çıkmış olabileceğini ileri sürdü.

SAĞLIK 17.02.2020, 08:18 17.02.2020, 09:54
Şok iddia: İşte koronavirüsün yayıldığı yer!

DailyMail gazetesinin haberine göre; bilim insanları, ölümcül yeni tip koronavirüsün (Covid-19) Vuhan şehir merkezinden 300 metre ötedeki araştırma laboratuvarında çıktığını ileri sürdü.

Pekin destekli Güney Çin Teknoloji Üniversitesi'nden yapılan açıklamada Vuhan Hastalık Kontrol Merkezi'nin (WHCDC), Hubey eyaletindeki bulaşmayı ortaya çıkarabileceğini kaydetti.

"Koronavirüsünün kaynağı, laboratuvardaki hayvanlar"

Akademisyenler Botao Xiao ve Lei Xiao tarafından kaleme alınan makalede, yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınının kaynağının Vuhan Hastalık Kontrol Merkezindeki (WHCDC) laboratuvarda tutulan 605 hayvan olduğu ileri sürüldü.

Yarasa, bir araştırmacıya saldırmış!

Diğer taraftan, yarasaların bir keresinde bir araştırmacıya da saldırdığını ve yarasaların kanının bir araştırmacının üzerine bulaştığını gördüklerini anlattılar. Raporda Vuhan kentinde bulunan deniz pazarından 600 mil uzakta bulunan yarasaların olabileceği belirtildi. Yunnan ve Zhejiang bölgesinden uçan yarasaların olma olasılığının düşük olduğu da kaydedildi.

Yerel halkın da bu yarasaları yediğine dair kanıt, neredeyse yok gibi. Raporda, yarasaların yemek olarak tüketilme ihtimalinin yerine WHCDC'den (Vuhan Hastalık Kontrol Merkezi) birkaç yüz metre ilerideki laboratuvarda bulunan yarasalardan gelmiş olabileceği belirtildi. Rapora göre Vuhan Hastalık Kontrol Merkezindeki (WHCDC) araştırmacılardan birinin, yarasa kanının cildine değmesinden sonra iki hafta boyunca karantinaya alındığını açıkladı.

Kene!

Ayrıca araştırmacılar bir de kene keşfetti. Bu kenenin bir hayvandan diğer hayvana enfeksiyonları taşıyabilme yeteneğine sahip olduğunun altını çizdiler.

Yorumlar (0)