"Rusya son saldırısını yapıyor"

Fransız televizyon kanalı France 2'den "Rusya İdlib'i düşürmek için son saldırısını yapıyor" iddiası geldi.

DÜNYA 17.02.2020, 08:31
"Rusya son saldırısını yapıyor"

Fransız televizyon kanalı France 2, "Suriye: Beşşar Esed'in (Bashar Al-Assad) İdlib'i tekrar ele geçirmesi" başlıklı bir haber yayımladı.

Fransız televizyon kanalı France 2'de yayımlanan haberde, "Rusya'nın havadan desteklediği Suriye ordusu, İdlib'i düşürmek için sokak sokak, tepe tepe son saldırısını başlattı." ifadesi kullanıldı.

Muhalifler direniyor

Rus savaş uçakları tarafından havadan desteklenen Beşşar Esed güçlerinin, muhaliflerin "son kalesi İdlib'deki" ilerleyişinden bahsediliyor ve France 2 muhabirlerinin bu ilerleyişi ve sonuçlarını gözlemlediği aktarılıyor.

Beşşar Esed rejimine ait birliklerin eşlik ettiği muhabirler, haberde, muhaliflerin Beşşar Esed güçlerine direndiğini belirtiyor.

"İdlib'i düşürmek için Rusya, son saldırısını başlattı"

Fransız televizyon kanalı France 2'nin haberinde, "Rusya'nın havadan desteklediği Suriye ordusu, İdlib'i düşürmek için sokak sokak, tepe tepe son saldırısını başlattı." deniliyor.

"Suriye güçlerinin hedefinin, İdlib kentinde muhaliflerin kontrolündeki alandan geçen kritik öneme sahip otoyolu tekrar ele geçirmek olduğunu" vurgulayan Fransız televizyon kanalı France 2, sadece birkaç ayda Beşşar Esed rejimi ordusunun ve müttefiklerinin "önemli bir ilerleme" kaydettiğini belirtiyor.

Fransız televizyon kanalı France 2'nin haberinde, bu ilerlemenin, İdlib şehrindeki 3 milyon nüfusun da yerlerinden olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığının altı çiziliyor.

Yorumlar (0)