Sağlık turizmine korona arası: Saç ekimine gelinmeyecek!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele tedbirleri kapsamında sağlık turizmine ara verileceğini ve saç ekimi yaptırmak dâhil Türkiye'ye yurt dışından hiçbir hastanın getirilmeyeceğini duyurdu.

SAĞLIK 19.03.2020, 10:09 19.03.2020, 10:13
Sağlık turizmine korona arası: Saç ekimine gelinmeyecek!

Sağlık Bakanlığı, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yeni önlemlerini duyurdu.

Şimdiye kadar sağlık turizmi hususunda ciddi yatırımlara imza atan Türkiye, koronavirüs riski geçene kadar sağlık turizmine ara verecek. Bakanlık yetkilileri, tüm hastalıklarda olduğu gibi saç ekimi yaptırmak dâhil Türkiye’ye yurt dışından hiçbir hastanın getirilemeyeceğini bildirdi.

Sağlık Bakanlığı tarafından ilgili birimlere yapılan uyarılar şöyle:

"Acil servislerde muhtemel yeni tip koronavirüs (Covid-19) hastaları hariç yeşil alan hastaları kabul edilmeyerek birinci basamağa yönlendirilecek. Kronik hastalık sebebiyle izlenen hastaların, takibi yapan hekimlerin kanaati ile takip aralıkları pandemi boyunca daha uzun dönemler halinde yapılacak."

"Yoğun bakım ünitelerinin etkin kullanımı için hastalar, sağlık durumlarına uygun seviyede olan yoğun bakım ünitelerine yatırılacak. Yoğun bakım endikasyonu ortadan kalkan hastalar durumlarının gerektirdiği şekilde ilgili branşın yataklı servisine yatırılacak. Tedavi gerektiren bir durum olmadığı zaman taburcu edilecekler."

"Sağlık turizmi dâhilinde dünyanın değişik ülkelerinden gelen hastaların Türkiye’ye getirilmesi ertelenecek. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi boyunca tüm hekimlerin, diğer sağlık çalışanlarının ve diğer kurum çalışanlarının, branşı ve çalıştığı birim fark etmeksizin ilgili hastaların görüldüğü birimlere gerekli desteği sağlanacak."

Yorumlar (0)