Sağlık Bakanlığı duyuru yaptı, vatandaşlar hastanelere akın etti!

Koronavirüs hatırlatma dozlarıyla ilgili randevuların, Sağlık Bakanlığı tarafından açılmasıyla birlikte vatandaşlar hastanelere akın etti. Hastane önünde uzun kuyruklar oluştu.

SAĞLIK 13.07.2022, 17:00 13.07.2022, 17:11
Sağlık Bakanlığı duyuru yaptı, vatandaşlar hastanelere akın etti!

Koronavirüs büyük ölçüde günlük yaşamımızdan çıksa da, virüsü tamamen ortadan kaldırmak için önlemler bırakılmıyor.

Bu çerçevede, salgının en başından beri Türkiye'nin, başarı ile yürüttüğü aşılama çalışmaları da sürüyor.

Hatırlatma dozu için randevular başladı

Bu kapsamda Sağlık Bakanlığı, hatırlatma dozu için randevuları başlattı.

Hatırlatma dozunu yaptırmak isteyen birçok kişi, hastanelere akın etti. Yoğunluk sebebiyle hastanelerde uzun kuyruklar oluştu.

Türkiye'nin doğusundan batısına bütün şehirleirn hastanelerinde aynı manzara var.

Trakya bölgesinde de aynı görüntüler kameralara yansıdı.

Aşı sıraları uzuyor

Merkezi Hekim Randevu Sisteminden randevu alıp Edirne Sultan 1. Murat Devlet Hastanesi, Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi ve Kırklareli Eğitim ve Araştırma Hastanesine gelenler aşı merkezi önünde yoğunluğa sebep oldu.

Hatırlatma dozunu Edirne’de yaptıran Özer Şahin, turizmci olması sebebiyle hatırlatma dozunu yaptırmaya ihtiyaç duyduğunu ifade etti.

"İhmal etmeye gelmez"

Salgının ihmale gelmeyeceğine dikkat çeken Şahin, "Aşısı onaylanan her vatandaş, aşısını olsun. Ben dördüncü dozu oldum. İhmal etmeye gelmez bu iş." sözlerini kullandı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın çağrısı sonrasında Kırklarelili Süleyman Kerti, hastalıktan korunmak amacıyla aşı yaptırmaya geldiğini ifade etti. Aşıların yararını gördüğünü söyleyen Kerti, aşı vesilesiyle hastalığın hafif atlatıldığına vurgu yaptı. Bütün vatandaşların aşı olması gerektiğini söyleyen Kerti, uzmanların çağrılarının mutlaka dikkate alınması gerektiğini ifade etti.

Hüseyin Meşe de vakaların tekrar artmasının kendilerini endişelendirdiğini belirterek, herkesin salgına karşı dikkatli olması gerektiğini dile getirdi.

"Aşı konusuna herkes özen göstermeli"

Tekirdağlı Nuray Engin de kendi ve çevresindekilerin sağlığı için herkesin aşısını olmasını istedi.

Engin, pandeminin yoğun yaşandığı dönemlerde aşının faydasını herkesin gördüğünü belirterek, "Salgına yakalanmadım hiç, inşallah bundan sonraki süreçte de yakalanmam. Hatırlatma dozlarımı da yaptırdım. Bilim insanlarımız ve devletimiz yerli aşı için bayağı uğraşmıştı o yüzden ben de yerli aşımızı seçtim. Aşı konusuna herkes özen göstermeli." sözlerini kullandı.

Yorumlar (0)