Bozdağ'dan muhalefete "altın günü" çıkışı: Ne faydanız var?

Muhalefet partilerinin "altın günü" yapar gibi her ay toplandığını kaydeden Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Boş boş konuşup dağılıyorlar. Bu ülkeye ne faydaları var?" dedi.

SİYASET 13.07.2022, 17:03 Hakan Öksüz
Bozdağ'dan muhalefete "altın günü" çıkışı: Ne faydanız var?

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Yozgat'ın Saraykent ilçesinde katıldığı bir açılış töreninde gündemin önemli konularına ilişkin görüşlerini açıkladı. 15 Temmuz darbe girişiminin üzerinden 6 yılın geçtiğini hatırlatan Bozdağ, "Bu kalkışma, sadece TSK'nın içindeki FETÖ mensupları tarafından tek başına başarılacak bir iş değildi. Bu girişime katkı sağlayan ve destekleyen bazı istihbarat örgütleri ve ülkeler var." dedi.

"15 Temmuz'da büyük güçlere karşı mücadele ettik"

15 Temmuz 2016'da sadece FETÖ'cülere değil, dünyadaki büyük güçlere karşı da mücadele verildiğini belirten Bakan Bozdağ, "Milletimiz, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde bu hain girişime 'dur' dedi. Bunu başaran başka bir ülkenin lideri olsaydı madalyaya boğarlardı. Türkiye'de muhtıra ve darbe dönemi sonsuza kadar kapandı. Türk milleti bu kapıyı kapattı." ifadelerini kullandı.

"Finlandiya ve İsveç'ten istediğimizi aldık"

Finlandiya ile İsveç'in NATO üyeliği başvurusu hakkında da konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, teröre destek vermeye devam etmeleri halinde bu ülkelerin NATO'ya alınmayacağını belirtti. Bozdağ, "Türkiye olarak istediğimizi elde ettik. Finlandiya ve İsveç, yazılı belgeye imza attı. İmzanın ardından bir izleme komitesi oluşturuldu. Bu komite, verilen sözlerin yerine getirilip getirilmediğine bakacak. AK Parti'den önce böyle bir şey duymuş muydunuz? Eskiden bu komiteler, Türkiye'ye karşı kuruluyordu. Artık sıra bizde." diye konuştu.

"Her ay boş boş konuşup dağılıyorlar"

Türkiye'nin büyük başarılar elde ettiğini ancak ülke içindeki bazı çevrelerin buna sevinemediğini hatırlatan Bakan Bozdağ, "Maalesef böyle bir anlayış var. Muhalefet kanadı, istikrarı yerle bir etmek için bir masa etrafında toplandı. Her ay boş boş konuşup dağılıyorlar. Altın toplantısı yapar gibi bir araya geliyorlar. Bu ülkeye ne faydaları var? Atatürk, Menderes, Demirel, Özal ve Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe ülkeyi yönetseydi acaba nasıl olurdu? böyle bir durumda Türkiye Cumhuriyeti inanılmaz bir güce sahip olurdu. Ülkenin gelişiminin sürmesi için 2023 seçimleri önemli. Türkiye'yi eskiye döndürmek için 2023'e gözlerini diktirler." dedi.

Yorumlar (0)