Rusya aşıyı duyurunca ABD boş durmadı! 100 milyon doz...

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Moderna isimli firma ile 100 milyon dozluk yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının üretimi için anlaşma sağlandığını bildirdi. 

SAĞLIK 12.08.2020, 09:04 12.08.2020, 10:05
Rusya aşıyı duyurunca ABD boş durmadı! 100 milyon doz...

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Gamaleya Enstitüsü tarafından bulunan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşının tescil edildiğini duyurmuş, küresel piyasalar alt üst olmuştu.

Söz konusu gelişmenin ardından Amerika Birleşik Devletleri (ABD) de boş durmadı. 

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, Moderna isimli biyoteknoloji şirketi ile 100 milyon dozluk yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının üretilmesi ve teslim edilmesi amacıyla anlaşma imzalandığını söyledi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Trump, ülkesinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının üretilmesi için diğer ilaç firmalarıyla önceden imzaladığı anlaşmaları hatırlatarak, üç tane aşı adayının, klinik deneme sürecinin 3'üncü aşamasında bulunduğunu ifade etti. 

Diğer yandan, Moderna isimli biyoteknoloji şirketinden de açıklama geldi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, "mRNA-1273" isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı adayından 100 milyon dozluk bir üretim gerçekleştirilebilmesi için Washington yönetimi ile gerçekleştirilen anlaşmanın 1,5 milyar dolar değerinde olduğu kaydedildi. 

Washington yönetiminin söz konusu anlaşma dâhilinde 400 milyon doza kadar yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı satın alabileceği bildirilen açıklamada, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) aşı çalışmaları için önceden 955 milyar dolar tahsis ettiği anımsatıldı.

Açıklamada, yapılan son anlaşma ile Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için 2,48 milyar dolar harcadığı ifade edildi. 

Yorumlar (0)