Ramazan ayı sonrası çörek otu yağına ilgi arttı

Ramazan ayının sona ermesi ile metabolizmasını yeniden güçlendirmek isteyen çoğu vatandaş, soluğu aktarlarda aldı. Aktarlar, doğal ve destekleyici bir ürün olarak ön plana çıkan çörek otu yağına talebin yoğun olduğunu belirttiler.

SAĞLIK 10.05.2022, 13:57 11.05.2022, 09:26
Ramazan ayı sonrası çörek otu yağına ilgi arttı

Ramazan ayının tamamlanması ile birlikte yeniden bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizmasını kontrol altına almak isteyen vatandaşlar, aktarlarda satılan soğuk sıkım çörek otu yağına yoğun ilgi gösteriyor. Doğal bir ürün olan çörek otu yağı, her mevsimde tüketilebiliyor. 

“Osmanlı döneminden bu yana Türk milleti şifayı her zaman çörek otu yağında bulmuştur”

Senelerdir aktarlık yapan Meryem Altın, 1 ay boyunca tutulan oruçların ardından çoğu vatandaşın yeniden metabolizmasını kuvvetlendirmek için çörek otu yağını tercih ettiğini dile getirerek, “Ramazan ayında oruç ibadetimiz sebebiyle doğal olarak bünyeler biraz zayıflıyor. Ramazan sonrasında kullanılan çörek otu yağı gerçekten bir şifa kaynağı. Eskiden Ramazan aylarında bu yağı pidelerin üzerine sürerlermiş. Çünkü gerçekten bünyeyi toparlayan ve güç veren doğal bir etkiye sahip. Çok meşhur bir söz vardır bu yağ ile ilgili, ‘Ölüm dışında her şeye şifadır’ denir. Osmanlı döneminden bu yana Türk milleti şifayı her zaman çörek otu yağında bulmuştur. Çoğu hasta için bu yağ kullanılmıştır” ifadelerini kullandı. 

“Bünyemizi toparlayıcı ve destekleyici bir şifa kaynağı”

Çörek otu yağının bağışıklık sistemini kuvvetlendirdiğinin altını çizen Altın, “O sebeple bizler genellikle bunu hastalık öncesinde tüketmeliyiz. Bu vesileyle hastalığın önüne geçeriz. Bünyemizi toparlayıcı ve destekleyici bir şifa kaynağı. Gün içinde bu yağdan bir çay kaşığı almak yeterlidir. Eski dönemlerde de buna benzer tedavi yöntemlerine rastlıyoruz. Ramazan ayı sebebiyle yorgun düşen bünyeler için bire bir diyebiliriz. Her mevsim tüketilen bir ürün, kışın da kullanılır, yazın da kullanılır. Ramazan ayında oruç ibadetimizin sebebiyle açlık ve susuzluk bünyeleri biraz zorluyor. Ramazan sonrası metabolizmasını yeniden toparlamak ve güçlendirmek isteyen vatandaşlarımız da çörek otu yağına yöneliyor. Şuan talep oldukça yoğun. Satışlar bizi de memnun ediyor. Sağlığımız için ve metabolizmamızı en iyi şekilde muhafaza edebilmek için bizler de çörek otu yağını ısrarla tavsiye ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Yorumlar (0)