Omicron ve Delta varyantının hastaneye yatış oranı karşılaştırıldı: Çarpıcı sonuçlar…

Portekiz’de yapılmış olan bir araştırmaya göre, koronavirüsün Omicron mutasyonuna yakalanmış olan hastalara kıyaslandığında hastaneye yatışların Delta mutasyonuna oranla %75 daha az olduğunu kaydetti.

SAĞLIK 04.02.2022, 22:17 04.02.2022, 22:54
Omicron ve Delta varyantının hastaneye yatış oranı karşılaştırıldı: Çarpıcı sonuçlar…

Portekiz Sağlık Genel Müdürlüğü ile Ulusal Sağlık Enstitüsü Doutor Ricardo Jorge’nin yürüttüğü araştırma sonucunda koronavirüsün Omicron mutasyonuna yakalanmış olan hastaların Delta mutasyonuna yakalanan hastalarla kıyaslandığında hastaneye yatış oranlarının %75 oranında daha az olduğu ortaya çıktı.

Hastaneye yatışlar aşı durumundan bağımsız…

Omicron varyantıyla enfekte olan kişilerin hastanede kalış sürelerinin çok daha kısa olduğu ve can kayıplarının daha düşük olduğunun belirlendiği araştırmada, hastanın “cinsiyeti, yaşı ve aşı durumu ne olursa olsun” risk faktörünün aynı olduğu ve kişinin öncesinde koronavirüs ile enfekte olup olmamasının bu durumu etkilemediği bilgilerine yer verildi.

Omicron bağışıklık sisteminden kaçtığı için çok daha hızlı bulaşıyor

2021 yılında Aralık ayında Portekiz’de ikamet eden kişilerin üzerinde araştırmanın yapıldığı kaydedilirken Omicron’un bağışıklık sisteminden kaçabildiği ve bundan dolayı yüksek oranda bulaşıcı hale geldiği paylaşıldı.

Yorumlar (0)