Meme iltihabının belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Memede hassasiyet, kızarıklık, yanma hissi ve şişlik gibi belirtilerle ortaya çıkan meme iltihabı nasıl tedavi edilir? Konunun uzmanları olan Pelin Basım ve Sena Tolu, yan etkiye yol açmayan ozon tedavisi hakkında bilgiler verdi. İşte meme iltihabında kalıcı çözüm sağlayan ozon tedavisi hakkındaki detaylar...

SAĞLIK 04.07.2022, 11:42 04.07.2022, 16:20 Hakan Öksüz
Meme iltihabının belirtileri nelerdir, nasıl tedavi edilir?

Günlük yaşamı olumsuz yönde etkileyen meme iltihabı, tedavi edilmezse daha büyük sağlık sorunlarına yol açabiliyor. Peki memede kızarıklık, hassasiyet ve yanma hissi gibi belirtilerle ortaya çıkan meme iltihabının tedavisi var mı? Medipol Mega Üniversite Hastanesi'nde görevli Genel Cerrah Doç. Dr. Pelin Basım ve Doç. Dr. Sena Tolu, meme iltihabının tedavisine ilişkin bilgiler verdi.

Pelin Basım: "Ozon tedavisi, kalıcı çözüm sağlıyor"

Meme iltihabının kronik romatizmal bir hastalık olduğunu kaydeden Pelin Basım, "Eğer tedavi edilmezse gelecekte daha ciddi sağlık risklerine yol açabiliyor. Romatoid artrit ve tiroid, bu sorunlardan bazılarıdır. Eskiden meme iltihabının tedavisinde kortizon kullanılıyordu. Son yıllarda kortizon yerine ozon tedavisi uygulanıyor. Ozon tedavisi, herhangi bir yan etkiye neden olmuyor. Öte yandan kalıcı bir çözüm de sağlıyor." dedi.

"Kortizonun yan etkisi vardı, ozon tedavisinde ise yok"

Meme iltihabının yara, yanma ve hassasiyet gibi belirtilerle kendisini gösterdiğini söyleyen Basım, "Eğer memede böyle bir hassasiyet varsa bütün vücudun tedavi edilmesi gerekiyor. Çünkü meme iltihabı, memede başlayıp biten bir sorun değil. Kronik bir romatizmal hastalık. Tedavi edilmezse ilerde hem organları hem de eklemleri etkileyebilecek rahatsızlıklara neden olabiliyor. Eskiden uygulanan kortizon tedavisinin yan etkileri vardı. Tedavi uygulanan hastalarda saç dökülmesi, kemik erimesi ve uykuda düzensizlikler gibi yan etkiler gözleniyordu. Ozon tedavisinin ise herhangi bir yan etkisi yok ve tamamen kalıcı bir çözüm sunuyor." ifadelerini kullandı.

Ozon tedavisi nasıl uygulanıyor?

Ozon tedavisinin bağışıklığı güçlendirdiğini belirten Doç. Dr. Sena Tolu, "Kortizon tedavisinde olduğu gibi herhangi bir komplikasyon gelişmiyor." dedi. Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümü'nde görev yapan Tolu, tedavinin nasıl yapılacağına ilişkin bilgiler verdi.

Ozon tedavisinin kalıcı çözüm sağladığını ve hastaları memnun ettiğini kaydeden Sena Tolu, "Kortizon tedavisi, bağışıklık sisteminin baskılanmasına yol açıyordu. Meme içinde oluşan apse ve eklemlerdeki iltihabın temizlenmesi de zordu. Ooz tedavisi bu anlamda oldukça etkili. Ozon, direkt olarak kan yoluyla ya da açık yara üzerine de uygulanabiliyor. Burada ozonun vücuda nasıl uygulanacağının kararını doktor veriyor. Tedavi yöntemi, hastaya ve hastalığın durumuna göre farklılık gösterebiliyor." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar (0)