Maske fiyatında üst limit belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "maske satışına izin verileceği" açıklamasının ardından medikal sektörü temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı bir araya gelerek ayrıntıları görüştü.

SAĞLIK 06.05.2020, 08:56
Maske fiyatında üst limit belli oldu

Kriz fırsatçılarının fahiş fiyata maske satışına engel olmak için Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla eczaneler üzerinden vatandaşa ücretsiz verilen maskeler, kriz öncesinde olduğu gibi yine piyasada satışa çıkacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın "maske satışına izin verileceği" açıklamasının ardından medikal sektörü temsilcileri ile Ticaret Bakanlığı bir araya gelerek ayrıntıları konuştu.

Maskelerin, eczanelerin yanı sıra marketlerde de satılabilmesi için bir genelge hazırlığı içinde olunduğu öğrenildi.

En fazla 1 liraya satılabilecek

Düzenleme en son Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Ayrıntıları belirlenen maske satışı ile ilgili düzenlemeye göre, maske satışında üst limit 1 lira olacak.

Satışın başlamasıyla birlikte Ticaret Bakanlığı ile Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu, üst limitin ihlal edilip edilmediğini kontrol etmek için sıkı denetim yürütecek.

Alım gücü olmayana ücretsiz

Diğer taraftan alım gücü olmayan vatandaşlara ücretsiz maske dağıtımı devam edecek.

Vatandaş, tavan fiyat olan 1 liranın üzerinde satış yapanlar hakkında ihbarda bulunabilecek.

TEB: Yalnızca eczanelerde satılsın, çünkü...

Bu arada Türk Eczacıları Birliği Genel Başkanı Erdoğan Çolak, cerrahi ve bez maskelerin sağlık otoritesi tarafından belirlenecek tavan fiyatla satılmasının uzun süredir talepleri olduğunu ifade ederek, "Yeni fırsatçılara ve koruyuculuk taşımayan maske satanlara açık kapı bırakmamak için, ücretli maskelerin sadece eczanelerden verilmesi şart." diye konuştu.

55 milyon maske dağıtıldı

Koronavirüs pandemisi gibi büyük bir felakette bile fırsatçılık yaparak maskeleri onlarca kat fazla fiyattan satan fahişçiler, hükümeti "ücretsiz maske dağıtımına" zorlamıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla ücretsiz dağıtımına başlanan maskelerin 55 milyonu eczaneler üzerinden vatandaşa sunulmuştu.

İlk günlerde maske üretimi telaşı yaşanan Türkiye'de günlük maske üretimi 12 milyonu aşmış durumda.

Yorumlar (0)