Lekesiz bir cilt için işte kış aylarında yapılması gerekenler

Ödüllü cilt bakım uzmanı Özlem Aksünger, kış aylarında yüzde oluşan lekeler için yapılması gerekenleri anlattı

SAĞLIK 06.01.2020, 10:38
Lekesiz bir cilt için işte kış aylarında yapılması gerekenler

Cilt bakım tekniklerine her gün bir yenisi daha ekleniyor. Son zamanların trendi ise özellikle ünlülerin yoğun ilgi gösterdiği "bebeksi cilt" bakım tekniği. Farklı seanslar şeklinde uygulanan bu cilt bakım tekniği sayesinde ciltteki kırışıklıkların, lekelerin ve sönük alanların görünümü düzeltilerek, ciltteki vitamin ihtiyacı karşılanıyor.

18 yıldır bu yöntem üzerinde çalıştığını belirten ödüllü cilt bakım uzmanı Özlem Aksünger, bir yandan bebeksi cilt bakımının öneminden bahsederken, diğer yandan ise kış aylarının başlangıcında profesyonel bir cilt bakımının da yaptırılması gerektiğinin altını çizerek, "Kesinlikle düzenli aralıklarla kış ayı boyunca gelinmesi gerekiyor. Bir defalık detoks ve vitamin kompleksli uygulamalarımız da var. İçten beslenmek kış aylarında çok önemli. Cildimizin aşırı soğuktan kılcal damarların oluşmaması için, yazın lekelerin oluştuğunu zannederiz, aslında kış aylarında da leke oluşumu çok fazla olabiliyor. Cildin vitamin ihtiyaçlarını karşılayabilmek adına, kış aylarında muhakkak profesyonel cilt bakımı yapılması şart" şeklinde konuştu.

Cilt bakımında beslenme de önemli!
Beslenme düzenindeki eksikliklerin giderilmesinin de cilt bakımında önemli olduğunu vurgulayan Aksünger, Yılda bir defa da olsa yapılması gerekiyor. En azında bir uzman tarafından yönlendirilip en azından beslenmeyle ilişkili eksiklikler tamamlanarak ışıltılı bir cilde sahip olabilirler. Öncelikle var olan ihtiyaçları ve problemleri yok etmek gerekiyor. Ciltteki problemler giderildikten sonra cildimiz ışıltısıyla ve nefes almasıyla bize psikolojik anlamda ruh vermiş oluyor”  dedi.
 

Yorumlar (0)