Koronavirüse ilişkin bir tespit daha! 9 saat kalabiliyor 

Japonya'da yapılan bir araştırmaya göre, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan derisinde 9 saat kalabildiği tespit edildi. 

SAĞLIK 06.10.2020, 10:20 06.10.2020, 10:25
Koronavirüse ilişkin bir tespit daha! 9 saat kalabiliyor 

Çin'de ortaya çıkarak hızlı bir şekilde yayılan ve bir milyondan fazla kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) konusunda yeni araştırmalar yapılıyor. 

Son olarak Japonya'da gerçekleştirilen bir araştırmada, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin yeni gerçekler ortaya çıktı.

Kyoto Prefectural Tıp Üniversitesi'nden bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan cildinde ne kadar kalabildiğini inceledi. 

Söz konusu bilim insanları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile influenza A virüsü numunelerini, otopsilerden elde edilen insan cildi numuneleri ile kıyasladı.

Böylece yeni tip koronavirüsün (Covid-19) insan derisinde 9 saat kalabildiği tespit edildi. Grip virüsünün ise insan derisinde iki saatten daha az tutunabildiği saptandı. 

Yüzde 80 alkollü dezenfektan şart!

Hem yeni tip koronavirüsün (Covid-19) hem de influenza A virüsünün, yüzde 80 alkollü dezenfektan ile yarım dakikada etkisizleştirildiği ifade edildi. 

Bilim insanları, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) temas ile bulaşma oranının, gribe göre daha fazla olduğunu belirterek, insanların ellerini sık sık yıkamaları gerektiğine dikkat çekti. 

Diğer yandan, yapılan araştırmalar, yeni tip koronavirüsün (Covid-19) büyük oranda damlacık ile bulaştığını ortaya koyuyor. 

Dünyada son durum nasıl?

Dünya genelinde şu ana kadar 35 milyondan fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası tespit edilirken, 26 milyondan fazla hasta iyileşti. 

Şu ana kadar tüm dünyada 1 milyondan fazla kişi, yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle yaşamını yitirdi.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının en fazla olduğu ülkeler sırasıyla; Amerika Birleşik Devletleri (ABD), Hindistan ve Brezilya.

Yorumlar (0)