Koronavirüs aşısının ilk uygulanacağı tarih açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den alınan Sinovac isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk olarak 11 Aralık günü uygulanacağını duyurdu.

SAĞLIK 01.12.2020, 17:16 01.12.2020, 17:25
Koronavirüs aşısının ilk uygulanacağı tarih açıklandı!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den alınan Sinovac isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Koca, yeni tip koronavirüse (Covid-19) ilişkin aşılama programına yoğun bir biçimde başlanacağını ifade etti. 

Koca, 50 milyon dozluk bir anlaşma yapıldığını belirterek, Türkiye'nin daha güvenilir olan "inaktif aşıları" tercih ettiğini belirtti. 

"Aralık ayında 20 milyon doz gelecek"

Çin'den alınan Sinovac isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının 20 milyon dozunun Aralık ayı itibarıyla Türkiye'ye geleceğini aktaran Koca, aşılama takvimine de değindi.

"11 Aralık günü aşılama başlayacak"

Koca, herhangi bir sıkıntı yaşanmaması durumunda yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının ilk olarak 11 Aralık günü uygulanacağını ifade ederek, ilk sırada sağlık çalışanlarının yer aldığını söyledi.

 

Yerli aşı için Nisan ayına işaret etti!

Bilim Kurulu tarafından aşı uygulama stratejisinin hazırlanacağını ifade eden Koca, yerli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının Nisan ayında Faz-3 geçeceğini kaydetti. 

Erdoğan dün açıklama yapmıştı 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına ilişkin açıklamada bulunmuştu.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarına ilişkin dünya genelinde yaşanan gelişmelere bakıldığını kaydeden Erdoğan, özellikle insan denemelerine geçilen bütün yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşılarının izlendiğini ve gerekli olan bağlantıların kurulduğunu ifade etmişti.

Erdoğan, Türkiye'nin Çin'in Sinovac isimli yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için 50 milyon dozluk bir anlaşma yapıldığını belirtmişti.

Vatandaşların ücretsiz olarak yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısını yaptırabileceklerine dikkat çeken Erdoğan, söz konusu aşının ilk olarak sağlık çalışanlarına uygulanacağını söylemişti.

Yorumlar (0)