Koronavirüs aşısı için anlaşma sağlandı! 120 milyon doz...

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait ilaç şirketi Pfizer ile Japonya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için anlaşma sağladı. Şirket tarafından Japonya'ya 120 milyon doz yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı verilecek. 

SAĞLIK 01.08.2020, 09:55 01.08.2020, 11:43
Koronavirüs aşısı için anlaşma sağlandı! 120 milyon doz...

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) dünya genelinde etkisini gösterirken, aşı çalışmaları da hız kesmeden sürüyor. Japonya, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı konusunda kendisini garanti altına almak adına önemli bir hamlede bulundu. 

Ülkenin Sağlık Bakanı Katsunobu Kato, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait ilaç şirketi Pfizer ile yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için anlaşma sağladıklarını bildirdi.

İlaç şirketinin, yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısına yönelik çalışmalarda başarı göstermesi halinde Japonya'ya 2021 yılının Haziran ayının bitimine kadar 120 milyon doz aşı vereceği kaydedildi. Bir insana iki defa uygulanması gerekli olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısından 60 milyon insanın yararlanacağı öğrenildi. 

Bakan Kato, Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait ilaç şirketi Pfizer ile sözleşmeye imza atmak amacıyla görüşmelere hız kazandıracaklarına dikkat çekti.

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısı için ne kadar ödeneceği henüz belli olmadı. Başka ilaç şirketlerle de görüşmeleri sürdüreceklerini aktaran Kato, vatandaşların kısa süre içerisinde en etkili aşıya ulaşabilmelerini amaçladıklarını söyledi. 

Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) ait ilaç şirketi Pfizer, yaptığı açıklamada, Tokyo Olimpiyatları'nda tüm ülkelerin birlikte olmasını sağlamayı hedefleyen Japonya'ya destek verdikleri için mutlu olduklarını kaydederek, geliştirecekleri yeni tip koronavirüs (Covid-19) aşısının bu hedefe katkı sunmasını ümit ettiklerini belirtti. 

Yorumlar (0)