100 yaşına kadar "don yağı" ile yaşamış!

Tokatlı Rukkiye Yalınalp, 100 yaşına kadar yaşamasını don yağına borçlu olduğunu söyledi. 

YAŞAM 01.08.2020, 10:21 01.08.2020, 11:43
100 yaşına kadar "don yağı" ile yaşamış!

100 yaşındaki Rukkiye Yalınalp, Tokat'ın Yelpe köyünde ikamet ediyor. 

1920'de dünyaya gelen Rukkiye Yalınalp'in 6 çocuğu ve çocuklarının torunlarıyla birlikte 60 toruna sahip olduğu biliniyor. 

Rukkiye Yalınalp'in, kocası Celal Yalınalp'i 20 sene önce kaybettiği, kendisinin de çocuğu Fadime ve damadı ile beraber yaşamaya başladığı öğrenildi. 

Yaşlı kadın, sağlıklı beslenme sayesinde uzun süre hayatta kalmayı başarabildiğini ifade ediyor. 

Rukkiye Yalınalp, gençlik döneminde çok çalıştığını ve sağlıklı beslendiğini belirterek, tuzsuz yağ hiç kullanmadığını, yemeklerini tuzlu yağ ile yaptığını kaydetti.

Sık sık düğü ve helle çorbalarını tükettiğini aktaran Rukkiye Yalınalp, her şeyi severek tükettiğini, yemek seçmediğini söyledi.

100 yaşındaki kadın, hayatı boyunca tereyağına elini bile sürmediğine dikkat çekerek, don yağı tükettiğini, bol bol peynir ve yoğurt yediğini ifade etti.

Rukkiye Yalınalp, şu ana kadar hiç hastalanıp yataklara düşmediğini ve yaşamı boyunca sadece bir defa hastaneye başvurduğunu anlattı.

Yaşlı kadının damadı olan Hayri Bal, Rukkiye Yalınalp'in don yağını çok sevdiğini vurgulayarak, hazır tuzsuz yağları asla kullanmadığını, daha çok çorba ve doğal gıdalar tükettiğini belirtti.

Kayınvalidesini sadece bir kez hastaneye götürdüğünü aktaran Hayri Bal, yaşlı kadının yaşamı boyunca üstüne hiç yorgan atmadığını, soğuk yerlerde uyumayı tercih ettiğini ve soğuk suyu çok sevdiğini, sık sık buzlu su tükettiğini söyledi.

Rukkiye Yalınalp'in torunu olan Musa Bal, yaşlı kadının hep don yağı ve yoğurt tükettiğini kaydederek, kendisinin çok sağlam olduğunu, yemeğini kendisinin yediğini ve lavaboya kendisinin gittiğini anlattı.

Musa Bal, 200 yaşındaki kadının sağlık durumunun yerinde olduğuna dikkat çekerek, görenlerin şaşkınlığa uğradıklarını ifade etti.

Rukkiye Yalınalp'in aslında 11 çocuğunun olduğunu, bunlardan 5'inin hayatını kaybettiğini belirterek, toplam 60 toruna sahip olduğunu da ekledi.

Yorumlar (0)