Korona prova oldu, 30 kat güçlüsü geliyor!

"Koronavirüsün çok iyi bir prova olduğu" söylemine bir bilim insanı daha katıldı. Dünyaca ünlü Rus doktor Aleksandr Myasnikov'dan korkutan açıklama geldi. Dünyanın önümüzdeki süreçte koronavirüsten çok daha ölümcül bir virüsle karşı karşıya kalacağını söyleyen Rus doktor Aleksandr Myasnikov, "Hepimiz yüzde 30-35 ölüm oranına sahip ciddi bir salgın bekliyoruz." dedi. Bu oran koronavirüste yüzde 1-2.

SAĞLIK 28.04.2020, 07:59
Korona prova oldu, 30 kat güçlüsü geliyor!

Rusya'da yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi (küresel salgın) izleme merkezinin sözcüsü Dr. Aleksandr Myasnikov, dünyanın ileri zamanda şu anda etkili olan Covid-19 küresel salgınından çok daha ölümcül bir salgınla yüzleşeceğini duyurdu.

"Çok güçlü bir salgın bekliyoruz"

"Hepimiz yüzde 30-35 ölüm oranlı ciddi bir salgın bekliyoruz" ifadelerini kullanan Rus doktor Aleksandr Myasnikov, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) ile ilgili mevcut durumun dünyaya yeni salgına daha iyi hazırlanması için yardım edeceğini, bir anlamda koronavirüsün prova imkânı sağladığını belirtti. Rus doktor ayrıca şu anda yeni tip koronavirüsü kapma olasılığının en yüksek olduğu en tehlikeli yerin hastaneler olduğunun altını çizdi.

Rusya mayısta platoya ulaşacak

Geçen çarşamba verdiği demeçte Rusya'daki salgının ulaşacağı en tepe noktası ile ilgili tahminde bulunan Rus doktor Aleksandr Myasnikov, ülkelerin bulaşma vakalarında ortalama 2-3 ayda en üst noktaya ulaştığını ifade etmişti. Bu tahmininin 1 ay geç yönlü ıskaladığını belirten Rus doktor Aleksandr Myasnikov, "Bizde ise vakalar benim öngördüğüm gibi değil, neredeyse 1 ay geç başladı. Şimdiki durum, mayısta platoya ulaşacağımızı, mayıs sonlarına doğru ise aşağıya dönüş başlayacağını gösteriyor" dedi.

Rus doktor Aleksandr Myasnikov geçen pazartesi koronavirüs hastalığını geçirdiğini, yapılan testlerin vücudunda enfeksiyona karşı oluşan antikor varlığını gösterdiğini açıklamıştı.

Yorumlar (0)