Kanseri yendi, farkındalık için peruksuz çıktı!

Denizli'de bölgesel yayın yapan bir televizyon kanalında sunuculuk görevini icra eden Mehtap Koç, yakalandığı kanser hastalığını yenmesinin ardından farkındalık oluşturmak amacıyla programlara peruksuz çıkmaya başladı.

SAĞLIK 20.11.2019, 16:59 20.11.2019, 17:02
Kanseri yendi, farkındalık için peruksuz çıktı!

Denizli'nin Pamukkale ilçesinde uydudan yayın yapan bir televizyon kanalında sunuculuk ve haber koordinatörlüğü yapan 35 yaşındaki Mehtap Koç, 3,5 ay önce gırtlak kanseri olduğunu öğrenerek tedavi görmeye başladı. 

Bir çocuk annesi olan ve kemoterapi sebebiyle saçlarını kaybeden Koç, ara verdiği görevine iyileşmeye başlayınca peruk takarak devam etti. Koç'un bu süreçte saçları tekrar çıkmaya başladı. Kasım ayının akciğer kanseri için farkındalık ayı olarak belirlenmesi sebebiyle saçlarını tekrar kestiren Koç, programlara peruksuz çıkma kararı aldı. 

"Programlara bir süre ara verdim"

Canlı yayınlanan "Haftanın Manşeti" programında kanser için farkındalık yaratan Koç, programın  ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, tedavi döneminde saçlarını kaybettiğini, programlara bir süre ara verdiğini, daha sonra da perukla çıktığını ifade etti. 

"Bundan sonra programlarımıza peruksuz olarak devam edeceğiz"

Koç, bir kadının yalnızca saçtan ibaret olmadığını göstermek ve farkındalık yaratmak amacıyla programlara peruksuz çıkmaya karar verdiğini aktaran Koç, şunları söyledi:

"Kasım ayı da kanser farkındalığı ayıydı. O yüzden 'artık peruksuz çıkalım, olduğumuz gibi çıkalım, izleyicilerimizle olduğumuz gibi buluşalım' dedik ve peruksuz olarak programlara çıkmaya başladım. Bundan sonra da programlarımıza peruksuz olarak devam edeceğiz. İzleyicilerimize gündemi bu şekilde aktaracağız. İzleyenlerim kısa saçın çok yakıştığını söylüyor. Ben de çok mutluyum. En azından her gün 1-1,5 saat saçlarıma zaman ayırırken artık yıka ve çık modunda devam ediyoruz hayatımıza."

Mehtap Koç, kanser tedavisi gören kadınların sosyal hayattan kopmaması gerektiğine dikkat çekti.

Yorumlar (0)