İşte maske takmanın zorunlu olduğu 19 ilimiz!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı mücadelede sosyal mesafe kuralıyla birlikte en önemli önlemlerden biri olarak görülen maske kullanımı, Türkiye'deki 19 ilde zorunlu oldu.

SAĞLIK 15.05.2020, 14:34 15.05.2020, 14:37
İşte maske takmanın zorunlu olduğu 19 ilimiz!

Covid-19 (yeni tip koronavirüs) salgınına karşı mücadelede "Kontrollü Sosyal Hayat" sürecinde marketler, pazar yerleri, AVM'ler, taksiler, toplu ulaşım araçları ile tekrar hizmet vermeye başlayan kuaförler ve berberlerde zorunlu olan maske kullanımı, bazı illerde hıfzıssıhha kurulları tarafından sokağa çıkıldığında da mecburi tutuluyor.

19 ilimiz

Adıyaman, Afyonkarahisar, Aydın, Balıkesir, Bartın, Denizli, Düzce, Kastamonu, Muğla, Karabük, Sakarya, Kırklareli, Burdur, Siirt, Rize, Kayseri, Tunceli, Kırıkkale ve Uşak İl Hıfzıssıhha Kurulları, vatandaşların sokağa maskesiz çıkmalarına yasak getirdi. 

Bu kararlarını duyururken sosyal mesafe kuralının da altını çizen İl Hıfzıssıhha Kurulları, maske kullanımının yanı sıra sosyal mesafe kuralının da önemine vurgu yaptı.

Kısmi yasağın olduğu iller

Maskesiz sokağa çıkmanın yasaklandığı bu 19 ilin yanı sıra Gaziantep, İzmir, Adana gibi şehirlerde de insan yoğunluğunun oluştuğu bazı cadde ve çarşılara maskesiz girilmesi yasaklanmış durumda.

Maske takmamanın cezası ne kadar?

Maske takmayanlara ise Kabahatler Kanunu'nun 32'nci maddesi uyarınca 392 lira idari para cezası uygulanacak. 

Koca da "maske+sosyal mesafe" demişti

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca da kontrollü sosyal hayatın salgına karşı yeni bir hayat tarzı olduğunu ifade ederek, yeni tip koronavirüs (Covid-19) riskinin azaltmasının koşulunu "Maske + Sosyal Mesafe" ifadesiyle açıklamış ve şu değerlendirmede bulunmuştu:

"Dışarıya maskesiz çıkmak, maskeyi yarı açık şekilde kullanmak sorumlulukla bağdaşmaz."

Yorumlar (0)