İşte koronavirüsü yüzde 90 öldüren maske!

Bakır ile kaplanan ve 5 katmana sahip olan maskelerin, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) yüzde 90 öldürdüğü tespit edildi. 

SAĞLIK 14.11.2020, 11:20
İşte koronavirüsü yüzde 90 öldüren maske!

Dünya genelinde 1 milyon 200 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip koronavirüs (Covid-19) maskeleri yaşamın ayrılmaz bir parçası haline getirdi.

Yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasının etkisini gösterdiği şu günlerde İngiltere'de maskelere ilişkin yeni bir gelişme yaşandı. 

Nottingham Tent Üniversitesi'nde bakır ile kaplanan ve 5 katmana sahip olan maskelerin üretimi gerçekleştirildi. Söz konusu maskelerin, insanları yüzde 99.98 oranında yeni tip koronavirüsten (Covid-19) koruduğu ifade edildi. 

Bu maskelerde kullanılan malzemelerin, bir saatten az bir zamanda yeni tip koronavirüs (Covid-19) partiküllerinin yüzde 90'ını ortadan kaldıracağı belirtildi. 

"Seri üretimine başlandı"

Bakır ile kaplanan ve 5 katmana sahip olan maskelerin, İngiltere'de hekimler tarafından kısa bir süre sonra kullanılacağı aktarıldı. Söz konusu maskelerin seri üretimine Pharm2Farm şirketince başlandığı duyuruldu. 

"Aralık ayında piyasaya sürülecek"

Dr. Gareth Cave isimli nanoteknoloji uzmanı, bu maskelerin Aralık ayında piyasaya sürüleceğini ifade etti. 

"Kapı kollarında ve alışveriş arabalarında kullanılmalı"

Bakırın antimikrobityal niteliğe sahip olduğu biliniyor. Yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda başarılı olduğuna dikkat çekilen bakırın, hem kapı kollarında hem de alışveriş için kullanılan arabalarda kullanılması önerilmişti. 

"Virüsü etkisiz hale getirmede başarılı"

Birmingham Üniversitesi'nde görevli olan Dr. Felicity de Cogan, daha önce yaptığı bir açıklamada, yeni tip koronavirüsü (Covid-19) etkisiz hale getirme konusunda bakırın ciddi derecede etkili olduğunu, bakır ile kaplı olan yerlere temas eden insanlara virüs bulaşmasının imkânsız olduğunu söylemişti. 

Yorumlar (0)