Gençlerde akıllı telefon bağımlılığı zihinsel sağlığı da etkiliyor!

İngiltere'de yapılan yeni bir araştırma, her dört gençten birinin akıllı telefonlara bağımlı olduğunu ve bu bağımlılığın hastalık düzeyine ulaştığını ortaya çıkardı. 

SAĞLIK 29.11.2019, 13:54 29.11.2019, 14:06
Gençlerde akıllı telefon bağımlılığı zihinsel sağlığı da etkiliyor!

BBC'de yer alan habere göre, King's College London tarafından yapılan araştırma, akıllı telefonlara olan bu tür bağımlılıkların, insanların sürekli erişilememesi durumunda onların panik ya da üzgün olmalarına yol açtığını söylüyor.

Gençlerin telefonla geçirdikleri zamanı kontrol edemediklerini de ortaya koyan söz konusu araştırmada, akıllı telefona olan bağımlılığın zihinsel sağlığı etkileyen ciddi sonuçları olduğu konusunda da uyarıda bulunuldu.

BMC Psychiatry tarafından yapılan araştırmada, toplam 42.000 genç "akıllı telefonun sorunlu kullanımı" konusuda analiz edildi.

Çalışmaya katılanların %23'ü telefonlarını kullanamadıkları zaman endişe duyma, cep telefonu ile diğer aktiviteleri etkileyecek kadar fazla zaman geçirme ve zamanı yönetememe gibi davranışlara sahip olduğu ortaya çıktı.

Ayrıca söz konusu araştırmada bu tür davranışların stres, depresif duygu durumu, uykusuzluk ve okuldaki başarının düşmesi gibi diğer sorunlarla da alakalı olduğu belirlendi. 

Yorumlar (0)