Eczacıların aşılarına yarın başlanıyor

Sağlık çalışanları, huzurevi sakinleri ve çalışanları ile 90 yaş üstü vatandaşlara uygulandıktan sonra aşıda sıra eczacılara geldi.

SAĞLIK 20.01.2021, 14:40 21.01.2021, 09:13
Eczacıların aşılarına yarın başlanıyor

TEB (Türk Eczacıları Birliği), ecza deposu ve eczane çalışanlarıyla eczacılık fakültelerinde stajyer olan öğrencilerin Covid-19 aşı uygulamalarına yarın itibarıyla başlanacağı bilgisini verdi. 

Türk Eczacılar Birliği (TEB) yaptığı açıklamada, Covid-19 (yeni tip koronavirüs) Aşılama Programı kapsamında TEB tarafından eczacılık ve ilaç hizmetinin sunumunda görevli olanların 15 Ocak 2021 tarihinde TİTCK (Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu) Başkanlığına bildirildiğini ve bu süreçte de Sağlık Bakanlığı'yla görüşmelerin sürdüğünü kaydetti.

Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle görüşmelerin bugün de devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Görüşmeler neticesinde Türk Eczacılar Birliği tarafından bildirilen depo ve eczane sorumlu müdürleri, ikinci eczacılar, yardımcı eczacılar, eczane çalışanları, hastane dışında hizmet veren kamu eczacıları, Bölge Eczacı Odası çalışanları, Türk Eczacıları Birliği (TEB) ve Yurtdışından İlaç Temin Birimi personeli ile eczacılık fakültelerinin stajyer öğrencileri için Aşılama Programı'na giriş işlemlerinin Sağlık Bakanlığı tarafından yapılmaya devam edildiği bilgisi alınmıştır. Sağlık Bakanlığı, giriş işlemlerinin tamamlanmasıyla birlikte, aşılama uygulamalarına en geç 21.01.2021 Perşembe günü (yarın) itibarıyla başlanacağını ve 15 gün süresince yukarıda unvanları zikredilenlerin Covid-19 aşısı yaptırabileceklerini tarafımıza bildirmiştir."

Yorumlar (0)