Dünya Meteoroloji Örgütü'nden "Yaklaşan su krizi" uyarısı!

Dünya Meteoroloji Örgütü, su kaynaklarının azalması sebebiyle dünya genelinde su sıkıntısının artmasının beklendiği yönünde uyarı yaptı.

SAĞLIK 06.10.2021, 08:20
Dünya Meteoroloji Örgütü'nden "Yaklaşan su krizi" uyarısı!

Dünya Meteoroloji Örgütü Genel Sekreteri Prof. Petteri Taalas, iklim değişikliğine ilişkin açıkladığı yeni raporla ilgili BM Cenevre Ofisi'nde bir basın toplantısı düzenledi.

“Acil eylem planına ihtiyaç var”

İklim değişikliği sebebiyle kuraklık ve sel gibi suyla ilgili tehlikelerin arttığına dikkat çeken Taalas, "Artan sıcaklıklar, bölgesel ve küresel yağış değişiklikleriyle sonuçlanıyor. Bu durum, tarım mevsimlerinde ve yağış biçimlerinde kaymalara sebep olarak insan refahı ve sağlığı, gıda güvenliği üzerinde ciddi bir etki oluşturuyor." açıklamasını yaptı.

İklim politikasının geliştirilmesi ve dünyadaki su kaynaklarının yönetimi için acil eylem planına ihtiyaç duyulduğunu açıklayan Taalas, "Asya genelinde yaşanan aşırı yağışlar, Hindistan, Pakistan, Nepal, Endonezya, Çin ve Japonya’da büyük sellere sebep oldu. Milyonlarca insan yerinden oldu ve yüzlerce kişi hayatını kaybetti." açıklamasını yaptı.

“Su krizine karşı uyanmamız gerekiyor”

Sel felaketlerinin yalnızca gelişmekte olan ülkelerde görülmediğine vurgu yapan Taalas,"Avrupa'daki feci sel, yüzlerce ölüme ve hasara yol açtı." dedi.

Azalan su kaynakları ve nüfus artışı sebebiyle dünya genelinde su sıkıntısı çeken insan sayısının artacağı uyarısını yapan Taalas, "Yaklaşan su krizi sebebiyle uyanmamız gerekiyor." açıklamasını yaptı. 

Yorumlar (0)