DSÖ: Covid-19 vakalarının yüzde 65'nin Avrupa'dan

SAĞLIK 11.12.2021, 10:57 12.12.2021, 10:19 Hanife
DSÖ: Covid-19 vakalarının yüzde 65'nin Avrupa'dan

DSÖ Sözcü Margaret Harris, BM Cenevre Ofisi'nde düzenlediği basın toplantısında, son haftalarda Polonya,  Rusya ve Ukrayna başta olmak üzere Doğu Avrupa ülkelerinde artışa geçen koronavirüs delta varyantı kaynaklı can kayıplarına yönelik soruyu yanıtladı.

‘Delta vakalarının %65'i Avrupa'dan geliyor’

Harris, pandemi merkezinin hala Avrupa olduğunu belirterek, dünya genelindeki Covid-19 vakalarının %65'nin Avrupa'dan geldiğinin altını çizdi.

"Avrupa çok zor, çok şiddetli bir pandeminin ortasında ve büyük çoğunluğu delta.” diyen Harris,  Avrupa ülkelerinin sosyal önlemler ile halk sağlığını güçlendirmesi gerektiğini, tüm bu önlemlerin hem deltayı hem omicronu sonlandıracağını vurguladı.



‘Önlemler iki katına çıkarılmalı’

Avrupa ülkelerine, aldıkları tüm önlemleri iki katına çıkarması gerektiği çağrısı yapan Harris, maske takma ile el hijyenine önem verilmesinin, kalabalıklara girilmemesi ve toplu buluşmalardan kaçınılması gerektiğini söyledi.

Salgının görüldüğü bölgelerde güncel verilerin derlendiği "Worldometer” sitesine göre, son 24 saatte Ukrayna'da 442,  Polonya'da 571 ve Rusya’da 1176 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetti.
 

Yorumlar (0)