Çağımızın en büyük sorunu obezite birçok hastalığın temel nedeni

Günümüzde büyük sağlık sorunlarının nedeni olarak gösterilen obezite pek çok insanın hayatını olumsuz yönde etkiliyor. Obezite ameliyatı ile ilgili merak edilenler haberin ayrıntısında…

SAĞLIK 24.02.2022, 12:39 25.02.2022, 09:12
Çağımızın en büyük sorunu obezite birçok hastalığın temel nedeni

Günümüzde dünyada obeziteden ölen insanların sayısı açlıktan ölen insanların sayısından daha fazla. Obetize özellikle Avrupa ve Amerika’da pek çok insanın sağlığını etkileyerek hayat standartlarını düşürüyor. Obezite ve Metabolik Cerrahisi Uzmanı Opr. Dr. Volkan Kınaş pek çok hastalığın nedeni olarak obeziteyi gösteriyor. Kınaş konuyla ilgili şu ifadelere yer verdi:

“Obezite diyabet, kalp ve damar hastalıkları ve diyabet gibi çok önemli bir rahatsızlıktır. Bu anlamda obezite bir estetik sorun olmaktan ziyade bir sağlık sorunudur. Obetize olarak bilinen rahatsızlık vücut kitle indeksinin 33’ün üzerine çıkması ile beraber kişilerin günlük yaşamdaki sosyal faaliyetlerini yerine getiremeyecek duruma gelmesidir. Günümüzde birçok hastalığın sebebi olarak obezite gösterilebilir. İmmün yetmezliği, hipertansiyon, kanser ve şeker hastalıkları gibi pek çok hastalığın temelinde bu sağlık sorunu yer almaktadır.”

Obezite için birçok ameliyat yöntemi mevcut

Obezite cerrahisi hakkında yorumlarda bulunan Kınaş süreç ile ilgili şu açıklamalarda bulundu:

“Obezite cerrahisi kişilerin spor ve egzersiz yapmasının yanı sıra gerekli diyetleri uygulamalarına rağmen kilo verememelerinde ya da verdikleri kiloları tekrar geri almaları durumunda uygulanan bir işlemdir. Bu yöntemle birlikte kişi kesin olarak kilo verir ve bu kilosunda sabit olarak kalır. Obezite cerrahisi olarak bilinen yöntemler mide küçültme ameliyatı, mide botoksu, bypass ve mide balonudur. Mide balonu ve mide botoksu yöntemlerinde geri dönüş yoktu ve alternatif yöntemler olarak değerlendirilmemelidir. Bu yöntemler 8 ila 12 kilo arasında kilo vermek isteyen hastalarımıza uyguladığımız yöntemlerdir. Bypass ve tüp mide ameliyatları ile de hastalarımızın sağlık sorunlarına çözüm bulmaya çalışıyoruz.”

Ameliyat 20 – 25 dakika sürebiliyor

“Obezite için gerçekleştirilen cerrahi işlemleri kapalı bir ortamda yapıyoruz. Dünyada uygulanan yöntemlerin aksine hastanın sosyal yaşamına daha hızlı dönebilmesi ve daha az ağrı çekmesi amacıyla 3 delikli bir işlem uyguluyoruz. Bu daha estetik sonuçların çıkmasına da neden oluyor. Genel olarak obezite ameliyatları 20 ila 25 dakika arasında sürebiliyor. Hastaların bir gece hastanede durması gerekiyor ve ertesi gün yeme içme işlemlerinin uygulanmasının ardından taburcu edebiliyoruz. Şehir dışından gelen hastalarımızı garantiye almak için hastanemizde bir gün daha tutuyoruz.”

Yorumlar (0)