Bilim Kurulu Üyesi: Çember daralmıştı, şimdi çemberin içindeyiz!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin yaptığı açıklamada, "Çember daraldı demiştik, şimdi çemberin içindeyiz." ifadesini kullandı.

SAĞLIK 20.11.2020, 09:01
Bilim Kurulu Üyesi: Çember daralmıştı, şimdi çemberin içindeyiz!

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, yeni tip koronavirüste (Covid-19) gelinen son duruma ilişkin açıklamada bulundu. 

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Özlü, Sağlık Bakanlığı tarafından yalnızca hasta sayılarının duyurulduğunu, vaka sayılarının açıklanmadığını ifade etti.

İnsanların artık aileleri, dostları, komşuları ve mesai arkadaşları arasında daha fazla yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakası duymaya başladıklarını belirten Prof. Dr. Özlü, bu konuda bıçağın kemiğe dayandığını söyledi.

"İdari önlemler yeterli değil"

Prof. Dr. Özlü, "Çember daraldı demiştik, şimdi çemberin içindeyiz." ifadesini kullanarak, yalnızca idari önlemlerin yeterli olmadığını, vatandaşların da bu önlemleri destekleyici bir tutum sergilemeleri gerektiğini belirtti.

"Ev ziyaretlerinde bulunmayın"

Türkiye'de "komşuculuk" kavramının önemli olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Özlü, vatandaşların birbirlerine ev ziyaretlerinde bulunmaları halinde akşam saat 20.00'dan sonra sokağa çıkma yasağı uygulanmasının herhangi bir anlamı olmayacağını ifade etti.

Prof. Dr. Özlü, insanların kalabalık halde bir arada bulunmasının amaçlandığını kaydederek, bulaşın en fazla evde gerçekleştiğini aktardı.

"Herkesin pozitif olduğunu düşünün"

Yeni tip koronavirüse (Covid-19) yakalandığını gizleyen veya belirti göstermediği için hastalığının farkında bile olmayan binlerce insanın bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Özlü, insanların kendileri dâhil herkesin pozitif olduğunu düşünmeleri ve bu doğrultuda davranmaları gerektiğini söyledi. 

"Radikal yasaklar gelebilir"

Prof. Dr. Özlü, sadece evlerin denetlenemediğini, burada da öz duyarlılık ve bilincin önem arz ettiğini belirterek, yasaklara riayet edilmemesi durumunda radikal yasakların kaçınılmaz olacağına dikkat çekti.

Yorumlar (0)