Beyin ölümü gerçekleşen kadın, 5 kişiye umut olacak 

Balıkesir’de trafik kazası geçirdikten sonra hayatını kaybeden Kübra Aygörmüş’ün korneaları, böbrekleri ve karaciğeri 5 hastaya umut olmak için yola çıktı. 

SAĞLIK 31.07.2021, 08:55
Beyin ölümü gerçekleşen kadın, 5 kişiye umut olacak 

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde 27 Temmuz 2021’de geçirdiği trafik kazası sonrasında Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırılan ve beyin kanaması ile travma sonrasında beyin ölümü gerçekleşen hastanın ailesi, kızlarının organlarını bağışlamaya karar verdi. 



Organları, 5 kişiyi yaşatacak 

Hastanenin Organ Nakli Birimi ile görüşüldükten sonra organları bağışlamaya karar veren aile, korneaları, böbrekleri ve karaciğeri bağışladı. Aygörmüş’ün korneaları ve karaciğeri Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’ne gönderilirken böbrekleri de Bursa Yüksek İhtisas Araştırma Hastanesi’ne gönderildi. 



Organ nakli verileri 

Organ nakli, vefat eden kişilerin sağlam kalan organlarının hasta olan insanlara aktarılması ile gerçekleşen bir süreçtir. Bu süreç sonrasında hasta olan kişilerin tedavisi gerçekleştirilir ve onlar için ikinci bir hayat başlar.  

Türkiye Organ Nakli Vakfı, nakiller hakkında en doğru bilgilerin ve istatistiklerin bulunabileceği mecradır. Vakfın istatistiki verilerine göre 30 Haziran 2021 itibarıyla ülkemizde gerçekleştirilen toplam nakil sayısı yalnızca 3703. Buna karşın organ bekleyen ve gelecek organ ile hayata tutunacak tam 24 bin 990 kişi bulunuyor.  

Yorumlar (0)