"Bende koronavirüs var" diyene 8 bin liralık ödül!

Binlerce kişinin yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybettiği Çin'de kendini ihbar edenlere para 10 bin yuan ( 8 bin 700 TL) verileceği bildirildi. Söz konusu yöntemle, insanların semptomlarını raporlama konusunda teşvik edilmesi hedefleniyor. 

SAĞLIK 27.02.2020, 14:25
"Bende koronavirüs var" diyene 8 bin liralık ödül!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve dünyaya hızla yayılan yeni tip koronavirüs (Covid-19) nedeniyle binlerce kişi hayatını kaybetti. 

Virüsün çıkış noktası olan ülkede kendini ihbar edenlere 10 bin yuanlık ( 8 bin 700 TL) para ödülü verileceği bildirildi. Söz konusu yöntemle, insanların semptomlarını raporlama konusunda teşvik edilmesi hedefleniyor. 

Hastalığı kesinleşen kişilere en fazla ödül verilecek

Ülkede yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ilk görüldüğü Hubey eyaletine bağlı olan Qianjiang şehrinde, semptomlarını rapor etmek hususunda halkı teşvik etmek isteyen sağlık yetkilileri, ilginç bir yöntem buldu. 

Koronavirüs hastası olduğunu belirten ve bu iddiası onaylanan kişilerin 10 bin yuan (yaklaşık 8 bin 700 TL) para ödülü alacağı duyuruldu. Koronavirüs taşıdığını iddia ederek başvuruda bulunan fakat henüz tam anlamıyla hastalık olasılığı dışlanamayan kişiler bin yuan (yaklaşık 870 TL), "şüpheli" vakalar ise 2 bin yuan (yaklaşık bin 750 TL) para ödülünün sahibi olacak.

197 koronavirüs vakası tespit edildi 

Hubey eyaletine bağlı olan Qianjiang şehrinde yaklaşık bir milyon kişi yaşıyor. Salgının çıkış noktası olan Vuhan kentine 150 kilometre mesafede bulunan Qianjiang'da şimdiye dek 197 koronavirüs vakası tespit edildi.

Yaklaşık bir milyon kişinin yaşadığı Qianjiang, salgının merkezi konumundaki Vuhan kentine 150 kilometre mesafede bulunuyor. Qianjiang'da şimdiye kadar 197 koronavirüs vakasına rastlandı.
 

Yorumlar (0)