Bencil vatandaş nefes alıyor, onlar boğuluyor!

Dünya şampiyonları antrenmanlarını evde yaparken evde canı sıkılan bencil vatandaş, sanki sokaklar kendisi için boşaltılmış gibi sporunu parka inerek yapıyor. Evde hayat bulamayanlar nöbetini 82 milyona tuttururken, sağlık çalışanlarının nöbeti de, hasret kaldığı evlatlarına kavuşmaları da uzadıkça uzuyor.

SAĞLIK 13.04.2020, 11:48
Bencil vatandaş nefes alıyor, onlar boğuluyor!

Ailesinin yayında güvenle yaşayan vatandaşlar "evde canım sıkılıyor" diyerek kendilerini sokağa atarken, 82 milyonun nöbetini de uzatıyor, koronavirüsün en ön saflarında çalışan sağlık savaşçılarının savaşını da.

Çoğu sağlık çalışanı evlerine gidemezken, olağanüstü önlem alarak eve giden sağlık çalışanları ise hastanede kat kat eldiven giyip kat kat maske takıyor, eve ulaşınca ailesine uzaktan bakarak ayrı odada kendini izole ediyor.

Gece-gündüz savaşıyorlar

İstanbul’daki pandemi hastanelerinde en ön saflarda yoğun bakım ve entübe hastalarıyla ilgilenen sağlık çalışanları zor şartlar altında, fedakârca mücadele ediyor.

Çekilen fotoğraflarda sağlık çalışanlarının koronavirüsten korunmak için özel tulumlar, maske, eldiven, gözlük ve siperliklerle koruyucu tedbirler aldığı görülüyor.

Türkiye’deki yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının yüzde 60’ının bulunduğu İstanbul’daki pandemi hastanelerinde yoğun bakım ve entübe hastalarıyla ilgilenen sağlık çalışanları İHA objektifleri tarafından görüntülendi.

Çekilen fotoğraflarda koronavirüs (Coid-19) savaşçılarının zor şartlar altında çalışarak, fedakârca mücadele ettikleri görülüyor.

Gece gündüz demeden pandemiyle mücadele eden sağlık çalışanları büyük risk altında bulunuyor.

Kat kat eldiven giyiyorlar

Çekilen fotoğraflarda bir başka ayrıntı ise sağlık çalışanlarının eldivenleri üst üste giymiş olmaları.

Bu yöntemle tek kullanımlık eldiveni kullandıktan sonra hemen çıkaran sağlık çalışanlarının tedbirleri dikkat çekti.

Sağlık çalışanlarının koronavirüsten korunmak için özel tulumlar, maske, eldiven, gözlük ve siperliklerle koruyucu tedbirler aldığı görülüyor.

1 milyon 700 bin sağlık çalışanı vazife başında

Türkiye’de 11 Mart 2020’de görülen ilk vakanın ardından vaka sayısı 60 binlere yaklaşırken, Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca ise Türkiye’de 1 milyon 700 bine yakın sağlık çalışanının bulunduğu açıkladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca cuma günü yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Sağlık ordumuzun hastalığı yenme konusundaki kararlılığına güvenin. Güvenmelisiniz, bu güven hakkımız. Hastalığın kontrol altına aldığımız anda özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Bu sözler sadece bana ait değil, bu sözler sağlık personelimizin sözleri ve talepleridir. Koronavirüsü kontrol altına almak için savaşan 1 milyon 61 bin 635 savaşçının, doktorun, hemşirenin sözleridir bu. Onların sizin için en büyük dileği, hastalarından biri olmamanız.”

Yorumlar (0)