Bakan Koca: Yeniden yükselişe geçti

Van'da açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Mart ayından bu tarafa yoğun mücadeleye rağmen vaka sayısında ciddi yükseliş yaşandığını vurguladı.

SAĞLIK 10.09.2020, 12:31 10.09.2020, 12:47
Bakan Koca: Yeniden yükselişe geçti

Bazı planlanmış programlara katılmak için Van’a gelen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, havalimanında Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve beraberindeki heyet tarafından karşılandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kendisini karşılayanlar arasında bulunan bir çocukla bir süre sohbet etti.

Van Valiliğine geçen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, burada yaptığı açıklamada, 2020 yılı Mart ayından bu tarafa Türkiye'nin büyük bir mücadele verdiği yeni tip koronavirüs (Covid-19) pandemisi grafiğinde yeniden bir yükseliş yaşandığının altını çizdi.

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ta birkaç hafta öncesine oranla yüzde 30 ila yüzde 70 arasında düşüşler görüldüğünü belirten Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarındaki yükselişle ilgili olarak, Van'ın Sağlık Bakanlığı olarak mercek altına alınan merkezlerden biri olduğunu ifade etti.

Van'da son dönemde hasta sayısında yüksek artışların olduğunu bildiren Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele konusunda Van'da 3 hafta öncesinden başlayarak ciddi bir yoğunluk yaşandığını dile getirdi.

Son 3 haftalık dönemde sağlık çalışanlarının hızlı ve etkili müdahalelerde bulunduğunun altını çizen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün durumu kontrol etmek için çaba sarf ettiklerini bildirdi.

Bu anlamda sağlık kuruluşlarında şimdilik bir problem bulunmadığını söyleyen Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Van'da 80 olan filyasyon ekibi sayısının son 3 haftalık dönemde hızlı bir şekilde 128'e çıkardıkları bilgisini verdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'nin dünya genelinde "temaslı takibi" anlamına gelen filyasyon çalışmasını en iyi, en yaygın ve en etkili yapan ülkelerin başında geldiğini sözlerine ekledi.

Yorumlar (0)