Bakan Koca: “Gün içinde randevu gün içinde aşı uygulaması başladı” 

Bakan Koca, sosyal medya hesabından, yeni bir kampanyanın başlatıldığını duyurdu. Bu kampanya sayesinde aşı için beklemeye gerek kalmayacak. 

SAĞLIK 16.06.2021, 12:05
Bakan Koca: “Gün içinde randevu gün içinde aşı uygulaması başladı” 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı. Paylaşıma göre bundan sonra randevusunu alan kişi aynı gün içinde aşısını olabilecek. “Randevunuzu alın vakit kaybetmeden aşınızı yapalım” şeklinde duyurulan bu kampanya kapsamında gün içinde bir milyon dozdan fazla aşı yapılması planlanıyor. 

Sağlık Bakanlığı uygulamaları ya da telefon hatta üzerinden alınan aşı zamanı için pek çok vatandaş, beklemek zorunda kalıyordu. Bir-iki gün bekleyen kişilerin yanında bir hafta sonrasına randevu bulabilen kişiler bile mevcuttu. Bu sistemi sonlandıran Bakanlık, herkesi sevindirecek bir adım attı. 

İstenildiği zaman aşı olma devri başlıyor 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, “Gün içinde randevu, gün içinde aşı” sistemini şu cümleleri ile duyurdu: 



Aşılamada rekor kırılmıştı 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yaptığı açıklamada, önceki gün aşı rekorunun kırıldığını belirtmişti. Aşılamanın 40 yaş ve üzeri olması ve ayrıca farklı meslek gruplarının da aşılama programına dahil edilmesiyle birlikte yalnızca 24 saat içinde 1,2 milyon doz aşı yapılarak rekor kırılmıştı. Fahrettin Koca, paylaşımında, tüm Türkiye’ye teşekkür etmiş ve aşılama sisteminin bu şekilde devam etmesi halinde haziran ayı sonunda 20 yaşa kadar inebileceklerini aktarmıştı. 

Yorumlar (0)