Bakan Koca duyurdu: Hastanelerde yeni dönem

Fahrettin Koca, 24 sağlık tesisinde daha yeni güvenlik uygulamasına geçiş yapıldığını açıkladı.

SAĞLIK 14.07.2022, 18:40
Bakan Koca duyurdu: Hastanelerde yeni dönem

Sağlık Bakanı Koca, 24 sağlık merkezinde daha yeni güvenlik uygulamasına geçiş yapıldığını bildirdi.

"Türkiye geneline yayılacak"

Bakan Koca, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden gerçekleştirdiği paylaşımda, hastanelerin güvenliği için giriş kapılarından başlayacak şekilde derhal yapmaları gereken işleri olduğunu kaydederek, "Kapı Güvenlik Sistemleri oluşturularak, 24 sağlık tesisimizde daha, yeni güvenlik uygulamasına geçiş yapıldı. Söz konusu sistem, hızlı bir şekilde Türkiye geneline yayılacak." sözlerini sarf etti.
 

Hekimsen'in 'doktorlara silah verilsin' talebine sert bir dille karşı çıkmıştı

Hekimsen'in resmi sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, şu ifadelere yer verilmişti:

"Doktorlardan isteyenlere diğer pek çok devlet personeline daha yapıldığı gibi cüzi miktarda vergilerle silah ruhsatı sunulmalı, elektromanyetik silahların sağlık tesislerinde yaygınlaştırılmalı, aile sağlığı merkezlerinde de asgari elektromanyetik silahlı güvenlik personeli istihdamı tesis edilmelidir."

Koca ise "Doktorlar adına hareket ettiğini iddia eden bir yapı, yayımladığı bildiride, doktorlara ruhsatlı silah verilmesini istedi. Şiddet olaylarını kesin bir dille lanetleyen milyonlar ile doktorların arasına silahın girmesi nasıl olur da düşünülebilir? Hasta ile doktor nasıl hasım gibi görülebilir? Bu vesileyle yurttaşlarımıza anımsatmak isterim, doktor Ekrem Karakaya cinayeti hepimizin yüreğini yaktı. Şiddet eğiliminin nelere sebep olabileceği görüldü. Sağlıkta şiddetin sebeplerinde ortamın stresi, bilinçsiz beklenti ağırlıkta. Doktora güveni esas alın. Doktor elinden gelenin en iyisini elbette yapar." açıklamasında bulunmuştu. 
 

Yorumlar (0)