Bakan Koca 'Dünyada ilk olacak' diyerek açıkladı: Pazartesi günü başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Çift doz BioNTech aşısına ek olarak 1 doz TURKOVAC aşısı uygulamasını başlatacağız'' sözlerini kullandı. Yerli aşının, BioNTech’e ilave olarak hatırlatma dozu şeklinde uygulandığında nasıl bir antikor yanıtı çıkacağı araştırılacak. Bakan Koca, Ankara Şehir Hastanesi'nde ocak ayının son haftasında başlayacak olan çalışmanın dünyada ilk olacağını ifade etti.

SAĞLIK 20.01.2022, 12:51
Bakan Koca 'Dünyada ilk olacak' diyerek açıkladı: Pazartesi günü başlıyor

Yerli Kovid-19 aşısı TURKOVAC’a ilişkin yeni bir uygulama başlatılıyor.

“Dünyada ilk olacak”

Aşının BioNTech’e ek olarak hatırlatma dozu şeklinde uygulandığında nasıl bir antikor yanıtı alınacağı araştırılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, söz konusu çalışmanın dünya genelinde bir ilk olacağını ifade etti.

Bakan Koca, ocak ayının son haftasında çalışmanın Ankara Şehir Hastanesi'nde başlayacağını duyurdu. Bu şekilde, mRNA aşısını daha önce olanlarda TURKOVAC aşısının ardından oluşacak antikor değişimi takip edilecek.

TURKOVAC için daha önce Sinovac ile çalışma gerçekleştirilmişti.

“2 BioNTech üzerine 1 TURKOVAC”

"Çift doz BioNTech aşısına ek olarak 1 doz TURKOVAC aşısı uygulamasını başlatacağız'' sözlerini kullanan Sağlık Bakanı Koca, mRNA aşısına ilave olarak inaktif aşı uygulamasının dünyada ilk olacağını ifade etti.

22 Aralık 2021'de TURKOVAC aşısına acil kullanım onayı verilmişti

Yorumlar (0)