Bakan Koca, 2021 için umutlu konuştu: Kâbusu yaşamayacağız

2021 yılı için umut dolu sözler sarf eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 2020’de ki kabusun 2021 yılında yaşanmayacağını söyledi.

SAĞLIK 11.03.2021, 17:50 12.03.2021, 11:37
Bakan Koca, 2021 için umutlu konuştu: Kâbusu yaşamayacağız

Koronavirüs salgınına ilişkin aradan geçen son bir yılın değerlendirmesini yapan Fahrettin Koca, “Koronavirüs salgını vakalar ve insan kayıpları açısından son 100 yıl içinde tüm dünyanın aynı anda savaştığı en yüksek salgın.'' dedi.

“2021’de bu kabusu yaşamayacağız”

2020’deki gibi 2021 yılında aynı kâbus dolu günlerin yaşanmayacağını ifade eden Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, ''2021'de bu kabusu yaşamayacağız'' diye konuştu.

“10 milyon dozdan fazla aşı yapıldı”

Dünya genelinde olduğu gibi Türkiye’de hayat düzeninin alt üst olduğuna dikkat çeken Bakan Fahrettin Koca, “İlk koronavirüs vakasını açıkladığımız günün üzerinden tam 1 sene geçti. Bu salgın şimdiye kadar dünyanın topyekûn savaş verdiği en büyük salgın olarak kayıtlara geçti. Ülkemizde bugün itibariyle ise 10 milyon dozdan fazla aşı uygulaması yapıldı” dedi.

“Yakında kendi aşılarımızı kullanacağız”

Yakın bir zamanda artık Türkiye'de yerli aşıların kullanılacağını ifade eden Koca, “Hâlihazırda dünyada kullanımda olan mevcut 7 ayrı aşı var.  Çok yakında 5 yerli aşı adayımız daha insanlar üzerinde deneylenmeye başlayacak. Yakın bir gelecekte ise kendi ürettiğimiz aşılarımızı kullanacağız. Koronavirüs nedeniyle kaybettiğimiz ilk hasta 89 yaşında kronik hastalıkları olan bir eczacıydı. O günden bugüne can kaybımız ülke genelinde 30 bine yaklaştı.” diye konuştu.

“Bahardan önce 50 milyon vatandaşı aşılama hedefindeyiz”

Bahar ayları gelmeden önce 50 milyon insanın aşılanmasının hedeflendiğini kaydeden Koca, “Aşı programımız çok iyi bir şekilde devam ediyor. Büyük bir inançla söylemeliyim ki dünya genelinde verilen bu savaşta başarı gösterilen ilk yerlerden biri ülkemiz olacak. Henüz şuan için tam olarak eski günlere dönmeyi vaat edemem ancak o günlere doğru emin adımlarla yürüdüğümüzü söyleyebilirim” ifadelerine yer verdi.

Yorumlar (0)