Artvin ve Rize’deki selzedelere psikososyal destek verilmeye başlandı 

Bakan Derya Yanık, 47 uzman personelin Artvin ve Rize’de selden etkilenen kişilerle görüşüp psikolojik destek vermeye başladığını aktardı. 

SAĞLIK 25.07.2021, 10:15
Artvin ve Rize’deki selzedelere psikososyal destek verilmeye başlandı 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, selzedeler hakkında açıklamalarda bulundu. Rize ve Artvin’de selden etkilenen yüzlerce kişi olduğunu aktaran Yanık, bu şehirlerde görevlendirilen 47 uzman personelin selzedeler ile görüşmeye başladığını bildirdi. 



“İl andan itibaren sahadalar” 

Selin yaşandığı ilk andan itibaren uzmanlar ile Aile ve Sosyal Hizmetler personellerinin saha olduğunu ifade eden Derya Yanık, Artvin ve Rize’de şimdiye kadar toplam 766 kişi ile iletişim kurulduğunu ve bu kişilerin psikososyal desteklerinin başladığını aktardı. Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yanık, bakanlık personellerinin bölgedeki çalışmalarını aralıksız olarak devam ettirdiğini belirtti. 



Selden etkilenen kişilerin duygu durumunu ve bundan sonraki süreçte çevresi ile arasındaki ilişkiyi düzeltmeye yarayacak olan psikososyal desteği almak için şehirlerde bulunan uzmanlara müracaat etmek yeterli. 

Yorumlar (0)