3 TIR dolusu solunum cihazı Türkiye'de!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı üzerine üçte birlik bölümü yeni tip koronavirüs (Covid-19) erken tedavi merkezi olarak konumlandırılan Başakşehir Şehir Hastanesi'nde kullanılacak 522 solunum cihazının 155 adetlik ilk bölümü stratejik öneme sahip malların uluslararası dolaşımına getirilen sınırlandırmalara rağmen 3 TIR ile Türkiye'ye ulaştı. 

SAĞLIK 04.04.2020, 11:09
3 TIR dolusu solunum cihazı Türkiye'de!

Başakşehir Şehir Hastanesi'nde yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı kullanılacak 522 solunum cihazının 155 adetlik ilk bölümü Türkiye’ye ulaştı.

Cihaza bağlı olan hastanın solutulmasında ventilatörler ile otomasyona geçilebilecek. Cihazlar, entübe edilen ve entübe edilmeden maske ile desteklenen hastaların otomatik yöntemle solutulmasının yanında, HFOT Yüksek Akışlı Oksijen Terapisi gerçekleştirerek özellikle yeni tip koronavirüs (Covid-19) gibi akut solunum yetmezliği (ARDS) çeken hastalarda etkin tedavi sağlayabilecek.

Ayrıca, otomatik ventilasyon özelliği ile hastanın stabilitesi bozulmadan başka birimlere transferleri de gerçekleştirilebilecek. 

Ventilatör cihazları, yeni tip koronavirüste (Covid-19) olduğu gibi akut solunum yetmezliği çeken hastalarda akciğer koruyucu ventilasyon tekniklerini otomatik olarak kullanarak, hastanın solunum yükünü en aza indirerek en uygun ventilasyonu sağlıyor.

Söz konusu vihazların sahip olduğu otomatik ventilasyon modları ile hastaların solunum durumuna özel, en uygun ve güvenli ventilasyon sağlanarak hastanın cihaza bağlı kalma süresi kısaltılıyor ve iyileşme fazına hızlı geçişi daha kolay oluyor. 

Cihaz, doktorun yapmak zorunda kaldığı birçok rutin ayarı otomatik olarak yapıyor. Öte yandan, cihazda oluşacak alarm sayısıyla beraber doktorun cihaza müdahale sayısı da azalıyor.

Başakşehir Şehir Hastanesi A ve D bloklarında toplam 155 adet solunum cihazı, 445 adet defibrilatör, 1.275 adet hasta başı monitörü, 1.700 adet hasta yatağı, 185 adet EKG cihazı ve 150 acil muayene yatağı bulunacak. Diğer yandan, taşıma, temizlik, yemek ve atık hizmetleri ile HBYS ve görüntüleme hizmeti, dezenfeksiyon ve sterilizasyon hizmeti gibi hastanenin gereksinim duyacağı temel hizmetler tedavi süreçleri için hazır duruma getirilecek ve sağlık hizmetlerine aralıksız destek verilecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel talimatı ile Başakşehir Şehir Hastanesi'nin üçte birlik bölümü olan A ve D blokları, yeni tip koronavirüs (Covid-19) erken tedavi merkezi olarak konumlandırılmıştı. 

Hastanenin ilk etabı, yeni tip koronavirüs (Covid-19) ile mücadele dâhilinde 20 Nisan günü hizmete açılacak. Bloklar, dış ortamdan tamamen izole edilerek, en ileri teknolojilerle donatılıyor. 

Başakşehir Şehir Hastanesi’ne zorlu koşullarda ve özel güzergâh belirlenerek nakledilen İsviçre ürünü Hamilton marka C3 Ventilator cihazlarının kurulumunun kısa süre içerisinde tamamlanması ve20 Nisan günü hastanede tedavisine başlanacak yeni tip koronavirüs (Covid-19) yoğun bakım ve serviste yatan hastalarının hizmetine sunulması amaçlanıyor.


 

Yorumlar (0)