1 yaş altını etkiliyor: Meningokok menenjite dikkat!

Meningokok menenjitinin en fazla 1 yaş altında çocuklarda görüldüğüne işaret eden Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Cenk Çelik, tedaviye geç kalınması durumunda hastalığın ölüm, zeka geriliği ve sağırlığa neden olabildiğini ifade etti.

SAĞLIK 04.01.2023, 15:06
1 yaş altını etkiliyor: Meningokok menenjite dikkat!

Grip enfeksiyonlarının son dönemlerde arttığını ifade eden Medipol Sefaköy Üniversite Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Cenk Çelik, grip aşısının soğuk mevsimlerden önce yapılması gerektiğine dikkat çekti. Mevcut durumda gribe yakalanmamış sık hastalanan risk grubunda ye alan çocukların da grip dönemi süresince aşılarını yaptırabildiğini dile getiren Çelik, meningokok menenjitinin 1 yaş altında görüldüğünü söyledi.

Tedaviye geç kalınması ciddi komplikasyonlara neden oluyor

Meningokok menenjitinin önlenmesi adına antibiyotik tedavilerinin uygulandığını aktaran Çelik, "Söz konusu hastalık, semptomlar ortaya çıktığı andan itibaren 24 saat içerisinde hızlı bir şekilde ilerliyor. Tedavide geç kalınması durumunda, zeka geriliği, sağırlık ve uzuv kayıpları gibi komplikasyonlar ile birlikte ciddi oranlarda ölümle sonuçlanabiliyor. Tedavi noktasında en iyi sonucu başlangıç döneminde alıyoruz. Beslenme bozukluğu, huzursuzluk, kusma ve ateş gibi etkiler çoğu enfeksiyon rahatsızlığı ile karıştırılabileceğinden dolayı korunmak en önemli yöntemlerden." dedi.

Yorumlar (0)