Yerli otomobilde seri üretim tarihi belli oldu

TOGG (Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu) CEO'su Gürcan Karakaş, yerli otomobilin çarpışma testlerinin sürdüğünü belirterek, "Önümüzdeki yılın sonuna doğru seri üretime başlarız." dedi.

OTOMOTİV 05.10.2021, 00:05 05.10.2021, 00:12
Yerli otomobilde seri üretim tarihi belli oldu

BUÜ (Bursa Uludağ Üniversitesi) Prof. Dr. Mete Cengiz Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 2021-22 Akademik Yılı açılış törenine iştirak eden Karakaş, dijital dünyada siber güvenlik hususunda ciddi bir boşluğun olduğuna işaret ederek, gençleri buraya odaklanmalarını önerdi.

Siber güvenlik, nesnelerin interneti hususlarının haricinde temiz enerji çözümlerinin de önemli bir husus olduğunun altını çizen Karakaş, temiz enerji çözümleriyle ilgili TOGG'un geçtiğimiz hafta yabancı ortakla bir firma kurduğunu hatırlattı.

"2022'in sonuna doğru seri üretime geçeriz"

TOGG tesislerinde yalnızca üretimin olmayacağına işaret eden Karakaş, şöyle konuştu:

“Tesisimizde yalnızca üretim yok. Bunu önemle belirtmek istiyorum. 'Otomobil, fabrikadan fazlasını gerektirir.' demiştik inşaata başladığımız sırada. Tesisin içerisinde tasarım merkezini, prototiplerimizin testlerinin gerçekleştirilebildiği bir merkez olarak düşünüyoruz. Bir çatı altında tüm yetkinliklerini toplandığımız bir yer olarak düşünüyoruz. Boyahanenin yan panellerinin ve çatısının kapanmaya başladığını görüyorsunuz. Önümüzdeki dönemde zaten tesisin içine ekipmanlar yerleşmeye başlayacak. Bizim buradaki planımız, 2021'in sonuna doğru imalat kısmının çok büyük bölümünü bitiriyor olmak. Önümüzdeki yılın ortasına kadar da ekipmanları tamamlandıktan sonra geriye hat ve istasyon bazında aracımızın üretime hazırlanması kalıyor. Burada da planladığımız şekilde ilerliyoruz. Önümüzdeki yılın sonuna doğru seri üretime başlarız."

Karakaş, TOGG bünyesine an itibarıyla üniversitelerden yeni mezun almadıklarını fakat ilerleyen dönemde yeni mezun ve stajyer hususunda da alımların olabileceğini sözlerine ekledi.

















Yorumlar (0)