Facebook hisseleri çakıldı

Sosyal medya mecraları Facebook, WhatsApp ve Instagram'a dünya genelinde yaşanan erişim probleminin etkisiyle Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde düştü.

EKONOMİ 05.10.2021, 00:24 05.10.2021, 14:22
Facebook hisseleri çakıldı

Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde yaşanan erişim problemi, her üç sosyal medya platformunu da çatısı altında barındıran Facebook'un New York borsasında işlem gören hisselerini de olumsuz yönde etkiledi.

Bahse konu uygulamalara erişim sorunu sürerken, Facebook'un hisseleri yüzde 5'in üzerinde değer yitirdi.

Saatlerdir erişilemiyor

İnternet sitelerinde meydana gelen çökme sorununu bildiren 'Down Detector'a göre, Türkiye saati ile 18.40'ta Facebook, Instagram ve WhatsApp'a dünya genelinde erişim problemleri yaşandığı bildirilmişti.

Facebook'un İletişim Direktörü Andy Stone, kişisel Twitter hesabı üzerinden gerçekleştirdiği açıklamada, "Uygulamalarımız ve ürünlerimize erişimde bir problem olduğunun farkındayız. Mümkün olan en kısa süre içinde her şeyin normale dönmesi için çalışıyoruz, verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı kullanıcılarımızdan özür dileriz" ifadesini kullandı.

"Kamu yararı tercih edilmiyor"

Facebook muhbiri olarak ortaya çıkan firmanın eski çalışan Frances Haugen'in açıklamaları da firmanın hisselerinde meydana gelen düşüşte etkili oldu. Haugen, sosyal medya devinin kamu yararı ile firma karı arasında bir çatışma olduğunda kendi çıkarını tercih ettiğini söylemişti.

Yorumlar (0)