Volkswagen menzilini artırıp Tesla'yla rekabet edecek

Elektrikli araç sektörünün önde gelen üreticilerinden Tesla ile rekabete girişeceğinin sinyalini veren Volkswagen bu hamlesinin araç menzillerinin arttırılması ve yeni batarya teknolojileriyle olacağı ifade ediyor.

OTOMOTİV 17.12.2020, 17:49
Volkswagen menzilini artırıp Tesla'yla rekabet edecek

Elektrikli otomobillere olan ilginin sürekli artması ve gelecekte uygulanacak olan sıkı emisyon kuralları sebebiyle tüm tüketicilerin bu pazara daha da fazla ilgi göstermesi sağlanıyor.

Volkswagen son olarak ID.4 ile elektrikli otomobile ilişkin beklentileri karşılamak konusunda başarılı olmuştu.

Tesla ile rekabete girecek

Alman otomotiv üreticisi, 2024 senesi itibarıyla elindeki yeni bataryalar ile gücüne güç katacak ve Elon Musk’ın Tesla’sına rakip olacak. Yeni batarya teknolojileri için Amerika Birleşik Devletleri Merkezli QuantumScape adlı firma ile seneler önce anlaşan Volkswagen, attığı bu hamleyle araçlarının menzillerini arttırıp Tesla ile sıkı bir rekabete girmeyi planlıyor.

QuantumScape firmasına 300 milyon dolarlı yatırım gerçekleştiren ve yüzde 20’lik hisse alan VW, üretmiş olduğu ilk bataryaları 2024 senesinde ilk kez araçlarında kullanacak ve sonrasında ise seri bir üretim gerçekleştirecek.

Elektrikli araçların fiyatı düşebilir

VW CEO’su Herbert Diess, yeni batarya teknolojileriyle Tesla’nın karşısında güçlü bir rakip olabileceklerini ifade ediyor. Diess, bu bataryalarla elektrikli araçların fiyatlarının düşmesi konusunda gelişmeler olacağını söylüyor.

Yorumlar (0)