Volkswagen gelmeden dolandırıcıları geldi!

Otomotiv devi Volkswagen’in Manisa’da fabrika kurma girişimini fırsat bilen dolandırıcılar, henüz temeli dahi atılmayan Volkswagen fabrikasında işe yerleştirme vaadiyle iş arayan kişileri dolandırdı.

OTOMOTİV 15.01.2020, 13:45 15.01.2020, 17:37
Volkswagen gelmeden dolandırıcıları geldi!

Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi'nin Manisa Ticaret Sicili Müdürlüğünün 2447 sayılı ilanına göre, 2019 yılı Ekim ayında merkezi Almanya'da bulunan Volkswagen (VW), Manisa'da 943,5 milyon lira sermayeli "Volkswagen Turkey Otomotiv Sanayi ve Ticaret AŞ" unvanlı şirket kurdu.

Manisa'da fabrika kurma kararı ile heyecana sebep olan VW (Volkswagen) daha sonra Barış Pınarı Harekâtı başlayınca Alman hükümetinin baskısıyla yatırımını erteleme kararı almış, süreç belirsizliğe sürüklenmişti. Alman otomotiv devi Volkswagen'in, Manisa'da yatırım yapma düşüncesini fırsat bilen dolandırıcılar da yeni yöntemlerle insanların duygularını sömürmeye ve paralarını almaya çalıştığı ortaya çıktı.

Manisa Valiliği, şehirde son günlerde artan dolandırıcılık olayları sonrası yazılı bir açıklama yaptı. Manisa Valiliği şu uyarılarda bulundu:

"Son günlerde Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adı kullanılarak Volkswagen fabrikasında işe yerleştirme adı altında vaatlerde bulunarak dolandırıcılık yapılmakta olduğu öğrenilmiştir. Bu nedenle, Manisa Valiliği, Manisa Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü adı kullanılarak yapılan talep ve vaatlere itibar edilmemesi, böyle bir durumla karşılaşılması halinde ivedilikle valilik, emniyet ve jandarmaya bildirilmesi kamuoyunun dikkatine önemle duyurulur."

Yorumlar (0)