Togg T10X fiyatlarına zam gelecek mi?

Mehmet Gürcan Karakaş, "Fiyatlarda herhangi bir değişiklik yok. Fiyatımız sene sonuna değin sabit olacak diye bir şey de yok tabii. dedi. Fiyatı pazar belirler. Çok ilgi olduğu için fiyat arttırmak gibi bir şey yok. Sizi pazar hemen cezalandırılır." dedi.

OTOMOTİV 11.05.2023, 18:20
Togg T10X fiyatlarına zam gelecek mi?

Togg tarafından, Gemlik Teknoloji Kampüsü'nde basın buluşması yapıldı.



"Fiyatı pazar belirler"

Togg CEO'su (Üst Yöneticisi) Karakaş, T10X fiyatları ile ilgili bir değişiklik yapılıp yapılmayacağı yönündeki bir suale, şöyle cevap verdi:

"Fiyatlarda herhangi bir değişiklik yok. An itibarıyla bir gereksinim görmedik. Fiyatımız sene sonuna değin sabit olacak diye bir şey de yok tabii. Böyle bir şey dünyada da yok zaten. Fiyatı pazar belirler. Fakat şu anlaşılmasın yanlışlıkla, buna özellikle işaret etmek isterim. Çok ilgi olduğu için fiyat arttırmak gibi bir şey yok. Sizi pazar hemen cezalandırılır.

Pazardaki tüm endeksleri izliyoruz, gerek tedarik zinciri olsun gerek her çeşit buna ilişkin maliyete yönelik girdiler olsun... Bunların tümünü biz diğer profesyonel firmalar gibi profesyonelce izliyoruz ve gereksinim olursa yeni bir fiyat listesi paylaşırız."



"170 araç teslim edildi"

Karakaş, T10X'lerin teslimat sürecine de değindi.

Sürecin daha evvel planlanan şekilde sürdüğüne işaret eden Karakaş, "Burada bizim de beklediğimizin oldukça üzerinde bir ilgiyle karşı karşıya kaldık. Toplamda 175 bin 500 müracaat oldu ön siparişlere ve bizim sürecimizde değişen bir husus var o da biz önce Türkiye Cumhuriyeti'nin 100'üncü yılına özel araçları hazırlamıştık. Kahramanmaraş merkezli depremlerin ikinci günü özel serinin uygulamasını sona erdirdik.

Yani sürecin içinde üretim planlaması bakımından bir değişiklik oldu fakat bu süreci aksatacak manada değil. Şu ana değin 170’e yakın aracı teslim ettik ve bu teslimatları gerçekleştirirken şunu da düşünmemiz gerekiyor; bize ilk siparişleri veren Devlet Malzeme Ofisi var, yani o siparişler kapsamında teslimatları gerçekleştirildi ve daha sonra tecrübe merkezleri kurduk ve sizlere, kullanıcılara göstermek için onların kullanımına yönelik olarak araçları hazırladık. Artı kendi bünyemizde profesyonel test kullanıcıları var, onlara da araç veriyoruz." şeklinde konuştu.

Yorumlar (0)