TOGG için tarih belirlendi: Yerli otomobile iki müjdeli haber geldi

Türkiye'nin ilk yerli ve milli otomobili olacak TOGG için çalışmalar hızla devam ediyor. Türkiye Borsalar ve Odalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu milli araca dair önemli açıklamalar gerçekleştirdi.

OTOMOTİV 18.05.2022, 10:54
TOGG için tarih belirlendi: Yerli otomobile iki müjdeli haber geldi

İnsanların uzunca bir süredir merak ettiği yerli araç olan TOGG'dan beklenen haberler açıklandı. Kastamonu'ya bağlı olan Tosya ilçesinde bulunan Tosya Sanayi ve Ticaret Odasının yeni hizmet binasının açılış kutlamasına katılan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOGG için önemli açıklamalar yaptı.

Fabrika açıldıktan kısa bir süre sonra yollarda olacak

Öncelikle fabrikanın açılış tarihini duyuran Rifat Hisarcıklıoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın katılımıyla beraber Allah nasip ederse fabrikayı 29 Ekim’de açıyoruz" dedi. Yerli otomobil için sadece bu müjdeli haberi duyurmayan Hisarcıklıoğlu, yerli aracın banttan inerek yollara çıkışının da tarihini verdi.

Yerli araç olan TOGG'dan müjdeli haberi de açıklayan Rifat Hisarcıklıoğlu, üretim bittikten sonra banttan inerek yollarda görülme tarihini duyurdu. Rifat Hisarcıklıoğlu, " 2023 senesinin ilk üç ayında sorunsuz bir şekilde banttan inerek yollar çıkacak, inşallah '' şeklinde ifade etti.

Yerli otomobil TOGG’un özellikleri neler olacak?

İlk üretimlerin sedan ve SUV olacağı TOGG, 400 ve 200 beygir kuvvetinde üretilecek. Bunun yanı sıra diğer elektrikli otomobillere nazaran daha hızlı şarj olma özelliği sağlayacak. Bir otomobilin şarj olma süresi takriben 30 dakikada yüzde 80 kadar doluluğu görecek. Yerli araçların 500 kilometre menzili olacak. Son olarak 15 sene içerisinde 5 adet farklı model üretilerek hem göze hem de gönüllere hitap etmesi bekleniyor. Üretilen yerli otomobilin bu özellikleriyle insan hayatına dokunacağı düşünülüyor.

Yorumlar (0)