TESK Başkanı uyardı: Ucuz akaryakıt için aracınızdan olmayın

TESK Başkanı Bendevi Palandöken, Kurban Bayramı tatili ve yaz planları için uzun yola çıkan araç sahiplerinin yol kenarlarındaki ucuz ve ne idüğü belirsiz akaryakıt istasyonlarının büyük bir tehlike oluşturduğunu söyleyerek, vatandaşları biraz daha ucuza akaryakıt aldıklarında başlarına gelebilecek felaketlere karşı uyardı.

OTOMOTİV 10.07.2021, 11:28 11.07.2021, 09:04
TESK Başkanı uyardı: Ucuz akaryakıt için aracınızdan olmayın

Kurban Bayramı'nın yaklaşması ve tatil sezonun başlamasıyla uzun yola çıkacak olan kişilerin şehirlerarası yollardaki ucuz akaryakıt tabelalarına aldanmaması gerektiğini söyleyen TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Pandemi sonrasında havaların ısınmasıyla vatandaşlarımız kimi istasyonlarda ucuz akaryakıt tabelalarına kanarak felaketlere sebep olmamalı. Piyasanın altında satılan akaryakıt kaçak veya katkı maddeli olabilir. Çok az daha ucuza akaryakıt olmak için aracın motor ömrünü kısaltıp istenmeyen teknik arızalara sebep olmayın. Ne kendi canınızı ne de trafikteki diğer vatandaşların canını riske atmayın." şeklinde konuştu.

"Ucuza akaryakıt alayım derken motorunuzdan olmayın"

Kurban Bayramı'nda ve yaz tatilinde uzun yola çıkacak olan sürücülerin akaryakıt satın alırken dikkatli olması yönünde tavsiye veren Palandöken, "Son zamanlarda özellikle pandemiyle beraber özel araçlara ilginin arttığından dolayı araç fiyatlarında büyük bir artış görüldü. Sıfır ve ikinci el araçların fiyatları da cep yakıyor. Tatil döneminde şehir dışına çıkan vatandaşların büyük bir kısmı özel araçla seyahat etmeyi istediği için bu zamanda tasarruf etmek ve kimi zaman daha ucuza akaryakıt bulmak için araç sahiplerinin çabaları olabiliyor. Ancak içerisinde ne olduğunun bilinmediği katkı veya kaçak maddeli akaryakıt, aracın motoruna zarar vererek birçok teknik arıza ve külfetli faturalara sebep olabiliyor. Piyasada benzin ve motorinin ortalama litre fiyatı belli. Eğer ki bir ürün maliyetinin altındaki fiyatlara satılıyorsa, o ürünün kalitesinden şüphe duymak gerek. Özellikle 10 numara yağla merdiven altında üretilmiş olan kaçak akaryakıt malesef motor yangını gibi felaketleri de beraberinde taşıyor." dedi.

Yorumlar (0)