Sürücüsüz taksiler yollara çıktı!

Çin merkezli şirket AutoX tarafından sürücüsüz taksiler test edildi. 

OTOMOTİV 03.12.2020, 12:10 03.12.2020, 12:34
Sürücüsüz taksiler yollara çıktı!

Dünyada birçok ülke yeni tip koronavirüsün (Covid-19) ikinci dalgasıyla mücadele ederken, Çin dikkatini çoktan farklı şeylere vermeye başladı. 

Hayatın normale döndüğü ülkede sürücüsüz robot taksiler tekrar konuşulmaya başlandı. Söz konusu taksiler, 2018 senesinde üretilmiş ve hatta test edilmişti. 

Çin merkezli şirket AutoX, sürücüsüz robot taksilerini yollara çıkardı. Taksilerin herhangi bir şekilde insan desteği bulunmadan başarılı bir şekilde ilerlediği fark edildi. 

"Bunu yapabilen ilk şirket"

Alibaba isimli e-ticaret platformu tarafından da desteklenen AutoX, sürücüsüz robot taksilerine ilişkin açıklamada bulundu. 

Açıklamada, AutoX'in, Çin'de bunu yapmayı başarabilen ilk şirket olduğuna dikkat çekildi. 

Önceden gerçekleştirilen denemeler sırasında muhtemel bir probleme müdahalede bulunması amacıyla araçlarda şoförler bulunuyordu. Ayrıca, araçlara uzaktan müdahalede bulunmak amacıyla bir sisteme başvurulabildiği de görülüyordu. 

Yayalara yol verebiliyor

Yeni denemelerde ise sürücüsüz robot taksilerin, herhangi bir şekilde insan desteği almadıkları fark edildi. Yayalara yol verebildiği görülen araçların, U dönüşü yapabildiği de anlaşıldı. Sürücüsüz robot taksilerin, trafikte aniden yaşanan değişimlere hızlı bir şekilde reaksiyon verebildikleri fark edildi. 

"İnsan desteğini tümüyle ortadan kaldırdık"

AutoX CEO'su Jianxiong Xiao, sürücüsüz robot taksilere yönelik ciddi bir çalışma yürüttüklerini söyledi. İnsan desteğini tümüyle ortadan kaldırdıklarına dikkat çeken Jianxiong Xiao, bu olayı bir "rüya" olarak nitelendirdi.

"2-3 sene içerisinde hizmet verecek"

Jianxiong Xiao, konuya ilişkin gerekli izinlerin alınacağını ve sürücüsüz robot taksilerin 2-3 sene içerisinde hizmet verebileceğini söyledi.

Yorumlar (0)