Otomobil pazarında büyük sürpriz

Ülkemizdeki otomobil pazarında Ocak-Şubat 2023 tarihlerinde geçtiğimiz senenin ilk altı ayının toplamından çok elektrikli araç satışı yapıldı.

OTOMOTİV 05.03.2023, 19:02
Otomobil pazarında büyük sürpriz

Hafif ticari araç ve otomobil satışları, bu senenin ilk iki ayında geçtiğimiz senenin aynı dönemine nazaran yüzde 50,4 oranında arttı.

Bahse konu dönemde araç satışları yüzde 44,3 oranında artarak 96 bin 195, hafif ticari araç satışları ise yüzde 69,7 oranında yükselişle 35 bin 847 oldu.



Elektrikli araç satışları yüzde 469,4 oranında arttı

Ülkemizdeki otomobil pazarında, bu senenin ilk iki ayında benzinli araçlar 65 bin 457 adetlik satışla birinci, dizel araçlar ise 16 bin 82 adetle ikinci sırada konumlandı.

Hibrit araç satışları 10 bin 96 adet, LPG'li araç satışları ise 2 bin 83 adet olarak kaydedildi.

Elektrikli araç satışları 2 bin 477 ile LPG'li araç satışlarını geçti. Ülkemizdeki otomobil pazarında bu senenin ilk iki aylık döneminde geçtiğimiz senenin ilk altı ayının toplamı olan 2 bin 263 adeti aşkın elektrikli araç satışı yapıldı.

Mevzubahis dönemde elektrikli araç satışları yüzde 469,4, hibrit araç satışları ise yüzde 94 oranında artış gösterdi.



Yeni elektrikli modeller geliyor

Pek çok marka, daha evvel duyurusunu gerçekleştirdiği iddialı modellerini sene içerisinde ülkemizde de satışa sundu.

Ayrıca, Çinli şirketler de ülkemizdeki pazara yoğun ilgi göstermeye devam ediyor. Skywell markasına ek olarak ülkemize geri dönen Chery'nin de elektrikli otomobillerinin ülkemize gelmesi bekleniyor.

Elektrikli araçların yanı sıra elektrikli mobilitenin bir başka parçası olan hibrit motorlu araçların sayısı da gitgide artıyor.

Gelişmeler ve veriler, dünya genelinde yaygınlaşmakta olan hibrit ve elektrikli araçların, ülkemizdeki otomobil pazarından aldığı payın düşük düzeylerde olduğunu ortaya koydu. Adet olarak da düşük olmasına rağmen satışlardaki büyüme hızı, tüketicilerin elektrikli araçlara olan ilgisine de işaret ediyor.

'Yeşil araçların' pazardan aldığı payın, Togg'un bu sene pazara girmesi ve dünyadaki gelişmelerle beraber daha da artması öngörülüyor.

Yorumlar (0)